De geboorte van het Licht

“Kerstkind is geboren” zongen de kleuters bij onze dochter in de klas. Het is nieuw voor mij want ze gaat nog maar net naar school. Onze dochter vond het ook nog wel vreemd: “Maria hoort van de Engelen dat ze een kindje zal krijgen…dan is ze zwanger en gaat ze op de ezel zitten.” (kleuterkind zakt in mekaar, rolt met Maria over de grond … de schapen en de herders rollen een paar meter verder door mekaar … ondertussen gebeuren er nog dertig vreemde dingen onderweg naar Bethlehem, juffie zit met haar hoofd in haar handen (stiekem te lachen) …hilarisch). “Dan komen de Engelen haar het kindje brengen in een mandje”…“Mama, baby Jezus heeft helemaal geen benen!”…het is even stil…”Ik denk dat de Engelen de baby even hadden meegenomen en hem toen terug brachten.” Het heeft hoe dan ook erg veel indruk gemaakt. Op ons allemaal. Nu vakantie. Even bijkomen ;-)

 

Vrede

Maar ik kreeg griep. En nu in de dagen na de kerst hoest ik de laatste restjes van het virus eruit. En tja…ik moet toegeven…ik voel me (bijna) herboren! Ik ben altijd wel dankbaar voor zo’n schoonmaakproces buiten mijn controle. Mijn lichaam wilde het oude wat weg kon loslaten. En in de stilte van het ziekbed kon ik even uitrusten na alle drukte.

 

Buiten in de natuur is het ook stil. We waren in het bos de dag na kerst. Onder de koude bast van de bomen voel ik de energie wel krachtig stromen. De kou ademt in stilte door mij heen. Ik ontvang. Ik geef. Ik adem in. Adem uit. De natuur leeft, ze bruist, maar wel vanbinnen. De knoppen zijn klaar voor hun wedergeboorte in het voorjaar straks. Alles is klaar. Alles klopt. Zelf heb ik nog wat losse eindjes, maar ook dat komt goed. Ik zie ze en daar begint het mee. En daar hebben we tenslotte de wintermaanden voor.

 

Wedergeboorte

De winter begint in het diepe donker en beweegt naar het Licht toe. Het is als de baarmoeder net voor de geboorte. Het is de stilte, het niets, voor iedere nieuwe inademing. 

 

We worden iedere dag, ieder moment, ieder jaar, bij iedere in- en uitademing opnieuw geboren. Cellen vernieuwen zich constant, gedachten veranderen, gebeurtenissen volgen elkaar op, we reageren, vrienden komen en gaan, leven en dood komen voorbij. Het is de natuurlijke cyclus. Adem in en adem uit… Doe het eens bewust. In dat laatste stukje van de uitademing heb je de keus om los te laten óf om een restje vast te houden. Voel eens hoe het is om dat laatste beetje er ook uit te ademen. Met een hartslagmeter (ja, zo ben ik) zie je dat je hartslag daalt. Je komt tot rust. 

 

Wat adem je vervolgens in? Is het helemaal nieuw? Schoon? Onbevlekt? Is het vermengd met het oude? Durf je het leven helemaal in te ademen of hou je het ergens tegen? En dan…laat je alles ook weer los?

 

We hebben veel nieuws geprobeerd en geleerd in de zomer. En wat we makkelijk konden loslaten in de herfst, lieten we alvast los. De winter neemt ons nu mee naar een laag dieper. Wat heeft dit jaar bij jou in beweging gebracht? Wat mag je omzetten naar Licht. Wat neem je mee naar het nieuwe jaar? Wat transformeer je in deze winter? In het voorjaar volgt dan de geboorte van jouw nieuwe Zelf. En jij kunt kiezen in welke vorm je opnieuw geboren wilt worden.

 

Ik liet iets belangrijks los, want

voor het eerst in zo’n 11 jaar (!!) ben ik

niet bezig geweest met zwanger worden.  

 

Voor het eerst in 11 jaar!

Toen ik in 2015 eenmaal zwanger was, kon ik terugkijken op zeven lange jaren en zien dat het een hele vruchtbare periode voor mijn ziel was geweest. Dat zag ik daarvoor niet door alle verdriet, teleurstelling en alles wat daarbij naar de oppervlakte was komen drijven. Het bleek een wedergeboorte van mijn Zelf. Ik mocht eerst de basis, de fundering, verstevigen. Mijn kruiden groeien tenslotte ook het best in de volle grond. En toen mocht ik ‘ons kruidje’ voeden, laten groeien, eerste stapjes, eerste praatjes. En nu gaat ze naar school. En laten we haar keer op keer een beetje meer los. Tot ze op eigen benen, met een stevige bodem onder haar voeten, het leven in kan gaan.

 

En zo vliegen weer vier jaren voorbij. 2019 voelt voor mij persoonlijk als het jaar van mijn (zoveelste) wedergeboorte. Ik liet iets belangrijks los, want voor het eerst in zo’n 11 jaar (!!) ben ik niet bezig geweest met zwanger worden. Wat zeg je me nou? Ja echt…ik verbaas mezelf als ik dit zo opschrijf. Begin 2008 begon mijn bewuste kinderwens. Eind 2015 mocht ik onze dochter voor het eerst in haar schitterende ogen kijken. Vorig jaar poogden we nog een tweede zwangerschap, wat verdrietig eindigde voor ons. Dit jaar was het klaar met al die onrust en voelde ik dat het goed is zo. Er kwam ruimte voor dankbaarheid. Zwanger worden staat niet langer op onze agenda ;-). Het voelde alsof ik voor het eerst in lange tijd mijn ogen opende en me afvroeg waar ik was (geweest). 

 

Verlichting

En dan is het als een lamp die je aandoet op zolder en je denkt: shit…dit lag er ook allemaal nog… De schaduwen (de dozen oude rommel) zijn er voor ons persoonlijke groeiproces. Voor het groeien in ons bewustzijn. Je kunt ze negeren, neerhalen, er ruzie mee maken (met je relaties die het spiegelen dan meestal). Allemaal leuk, maar dan komen ze even later gewoon weer terug. Dan kijk je een jaar later weer eens op zolder…en dan staat het er nog. Je kunt er ook doorheen bewegen. Een doos per keer. Dat is ook niet altijd even gezellig, maar dat levert je wel weer een stukje innerlijk licht op. Inzicht dus. Dat was afgelopen jaar bij mij zeker regelmatige kost. Maar ik weet wat het me brengt, dus ik ga het graag aan.

 

Helderheid

Er zijn voor mij veel dingen duidelijk geworden. Mijn hart ging verder open door de ruimte die ontstond van het niet langer willen en wensen. Mijn hart blijft open. Dat beloof ik mezelf. Ik ben een gezegend, gezond, gelukkig en blij mens! Mijn oervrouwelijke en oermoederlijke krachten uit de dieptes van mijn ziel mochten ontwaken. De healer in mij wil delen en dienstbaar zijn aan het geheel door andere vrouwen op een dieper niveau bij de hand nemen en ze naar hun eigen oervrouwenkracht te begeleiden. Het is waarvoor ik hier ben. Dat is wat het leven van me wil. 

 

Be You To The Full

Ook als je geen kinderwens hebt, omdat je een man bent of omdat je al zwanger bent, omdat je al opgroeiende kinderen hebt, omdat je (bewust) geen kinderen hebt of omdat je weet dat het krijgen van kinderen bij jou geen mogelijkheid is, ook dan ben ik er graag voor jou. Want je kunt jezelf opnieuw geboren laten worden. Yes! Je mag helemaal in jouw eigen licht gaan staan. Jouw eigen mooie zelf ontdekken, delen met de wereld, laten groeien en liefhebben. 

 

In mijn praktijk begeleid ik je naar binnen. Ik help je jouw antwoorden vinden. In jezelf, uit jezelf. Door me op jouw ziel af te stemmen, kan ik je daar brengen waar je jezelf mag horen en (her)ontdekken. Tijdens de sessie reis ik met je mee. Hierdoor help ik je aan inzicht in jouw situatie en waardoor er heling kan ontstaan. Ook de kruiden roepen me, ze laten me weten dat ze er voor jou kunnen zijn. En waar nodig zetten we ze in om je te ondersteunen in je proces.

 

Waarom moet je bij mij zijn?

Ten eerste: niks moet. Als er iets in jou resoneert met mij dan hebben we elkaar waarschijnlijk iets te brengen. Wat kan ik jou brengen vraag je je wellicht af. Wat mijn werk volgens mij uniek maakt is dat ik mee reis en je zo inzicht geef én heling. In één sessie kun je al veel bereiken. Ik reis mee en kan daardoor de vragen stellen die jou helderheid geven. Ik kan voelen waar je lijf blokkeert, waar jij heling nodig hebt. Het is altijd aan de ontvanger om aan te geven hoever ik mag gaan, maar ik zal je zeker ook uitdagen. Maar de keus, de beslissing om in jouw Licht te gaan staan, ligt altijd en alleen bij jou. 

 

Ik wens je Licht, Liefde en Wijsheid.

Cindy