weerstand tegen virussen

Als je grenzen zwak zijn, breekt iemand er zo doorheen. Helemaal niet fijn en het duurt vaak even tot je je weer lekker in je vel voelt. Het kan heel onbehaaglijk voelen. Maar wat als je sterker kon zijn? Krachtiger. Als je je niet van de fiets liet blazen door een zuchtje wind. Of door een orkaan!

 

Ziek 

Een virus breekt door je celwand heen om daar huis te houden, zich te vermeerderen, muteren. Wat we in de wereld zien gebeuren is het massale doorbreken van het virus in onze cellen. Velen lijken er niet tegen opgewassen. En ook...velen wel...laten we dat vooral niet vergeten. We voelen een griepje vaak niet eens aankomen. Laat staan bij de mensen om ons heen. Het heeft vrij spel.

 

Want wat zijn we ver verwijderd geraakt van ons lichaam. Wat zijn we onzeker geworden. Wankel. We leggen de kennis buiten onszelf, we vertrouwen veel te weinig op onze eigen wijsheid, die innerlijke stem. We razen door in ons leven. Staan niet vaak meer gewoon even stil om te voelen. Om om ons heen te kijken. Waar we staan. Wat we met ons leven willen. Welke kant we op willen. Voor je het weet ben je ergens terecht gekomen waar je niet wilde zijn. Maar we worden wakker. Massaal.

 

Bewustwording

Ga nou niet het gevecht aan met hen die al over je grens heen kwamen. Maar ga NU jouw liefdevolle, ronde, zachte, vrouwelijke, moederlijke grenzen ontdekken. Een plek voor jou, als een warme, veilige baarmoeder (en dus geen fort met gewapende verdedigers). Kijk eens waar jij in liefde en met vriendelijkheid kunt zijn. Waar jouw lichaam jouw aandacht wil. Wat het je wil zeggen. Is de angst, de onrust, de stress van jou? Of kun je een ruimte voelen in jezelf waar dat niet aanwezig is. Waar je veilig bent, comfortabel, geborgen. En maak die ruimte zo groot als voor jou comfortabel is. Groter misschien dan je fysieke lijf. Vul het met onvoorwaardelijke liefde. Vul het met kruiden. Geef het een kleur. Een klank. En ga hier met regelmaat naartoe. Zo vaak je wilt. Het is jouw lijf. Jouw heilige en veilige ruimte.

 

Echinacea - Rode Zonnehoed

Dit is nou zo'n fantastisch kruid dat niet alleen het virus gaat doden, maar wat je cellen helpt om het te weren. Het maakt jouw cellen weerbaarder. Het maakt jou als mens ook weerbaarder. Het leert je om je grenzen aan te geven, op te komen voor jezelf. Echinacea zet het lichaam aan om meer witte bloedlichaampjes aan te maken. En deze gaan zelf in de aanval tegen ongewenste schimmels, bacteriën en virussen. Een kuurtje in tijden van epidemieën kan je helpen om griep te voorkomen of er beter doorheen te komen. Maar tegelijkertijd moet ik ook zeggen dat als je lichaam ziek wordt dat ook met een reden is. Koorts zorgt ervoor dat de ziektekiemen afgescheiden worden. Het lichaam weet zelf precies wat te doen. Het is prima om je daar even helemaal aan over te geven. Maar als je regelmatig de pineut bent, kun je zeker eens overwegen om aan je persoonlijke en fysieke weerstand te gaan werken. Denk aan soul searching, voeding, beweging, etc. En ook verschillende kruiden kunnen je hierin ondersteunen. En je voor te toekomstige virussen weerbaarder maken. Dat is hoe kruiden kunnen werken. Dat is hoe het goed is voor lichaam én geest. Dus wil je je weren tegen de virussen in deze wereld, laat de Zonnehoed je dan versterken. Ook van binnenuit. 

 

Gebruik

De tinctuur is zowel in- als uitwendig te gebruiken. Zelf doe ik wat druppels op een dreigende koortslip (zo'n fijne erfenis die nog heel soms probeert door te dringen). Dan komt ie nog maar zelden verder dan dreigen. Tig van mogelijkheden! Ook zwangeren of moeders die borstvoeding geven kunnen het gebruiken. Dat is een tijd in je leven dat je vaak ook wat meer weerstand kunt gebruiken, want een zwangerschap én borstvoeding vragen veel van de moeder. 

 

Als ik iemand kruiden voorschrijf, dan kijk ik naar de persoon en de klachten in zijn geheel. Zelden geef ik slechts één kruid, vaak zijn het er drie tot vijf die elkaar versterken en alles meepakken waarvoor iemand kwam.

 

❤️ cindy


Via de optie belafspraak kun je d.m.v. een kort gesprek bepalen of je met mij een sessie wilt of een traject aan wilt gaan om aan je klachten te werken. Je kunt ook je klachten bij me neerleggen zodat ik een tinctuur complex voor je kan samenstellen. Hiervoor hoef je niet altijd fysiek langs te komen.