w o r k s h o p | voorjaarsreiniging | waar is het licht?

Waar is het Licht?

Zou het dan nu echt meer op lente gaan lijken? We hadden een heerlijk voorproefje… voordat we van de ene regen in de andere drup vielen....heel fijn voor het grondwaterpeil, minder goed voor mijn humeur. 

 

Ik merkte dat ik licht van buitenaf nodig heb. Met de verhuizing naar onze nieuwe plek, een (hele) oude kater die we moesten laten inslapen en enkele emotionele uitdagingen in de herfst van 2018, ging ik de winter al vrij uitgeput en leeg (van licht) in. Dat merk ik nu eigenlijk pas echt. De maan heeft me af en toe kunnen bijvullen, maar het is anders dan direct zonlicht…Toch een groot dankjewel zuster maan voor het helpen met opruimen van de shit die zo aan de oppervlakte lag. Ik mocht het loslaten.

 

Dat herkennen vast meer mensen: aan het einde van de winter hebben we het gevoel dat we hard gewerkt hebben en dat we onze lichtvoorraad die we in het najaar hebben opgeslagen in ons beenmerg, wel hebben opgesnoept. Helemaal als we het niet voor die tijd bewust hebben aangevuld. Dat kan namelijk en het is bij veel wijze volken ook nog steeds een jaarlijks ritueel. In de winter neem je dat licht mee naar binnen voor een intern proces. Het is je wintervoorraad en planten en bomen doen het net zo. Om in het voorjaar weer fris te kunnen gaan groeien en bloeien.

 

Natuurlijk heb je zelf eindeloos veel licht in je, je bént het licht! Dat is wie je in essentie bent, maar we hebben over dat licht vaak lagen liggen die het dempen, afzwakken of afschermen. En onze grootste uitdaging in deze tijd is om volledig in ons eigen licht te gaan staan, om werkelijk te gaan stralen van binnenuit. Daar kom je vaak je grootste angst tegen: je eigen licht. Het licht dat dagelijks van buiten op ons neer schijnt, helpt ons om ons eigen licht te gaan zien. Zorg er daarom ook voor dat je jezelf ook voedt met positiviteit en niet teveel negativiteit in je opneemt. Dat zit je eigen proces in de weg. Helemaal als je daar extra gevoelig voor bent.

 

En dan roep ik de kruiden. Of beter: zij roepen mij. 

Mijn lieve kruiden...Paardenbloem, Sint Janskruid, Goudsbloem. Ze hebben allemaal met hun mooie hoofdjes naar de zon staan staren. Zij vingen het licht op. Voor mij. Voor nu. Voor iedereen die wat extra licht kan gebruiken. Door er tinctuur van te maken op het moment dat ze heerlijk volgelopen zijn met licht (in de zomer), kun je er in de maanden (jaren) erna nog van nagenieten. Hun liefdevolle kracht brengt me nu het licht dat ik zo hard nodig lijk te hebben. Met wat Rozemarijn voor wat extra vuur!

En zo is er in iedere dag een moment van loslaten (maan / vrouw) en op krachten komen (zon / man). Een cyclus van in- en uitademen in ieder moment. Ieder moment van de dag, van iedere dag, kun je heel bewust groeien, leven, zijn. En heel bewust kiezen. Waar kies jij voor? Nu.

 

We laten ons vollopen tijdens de workshop 

Het is fijn om samen met anderen zo’n bewust moment neer te zetten. De kracht van de groep (al is het met z’n tweeën) is enorm. Dat gaan we doen op 13 april. Ik zie er enorm naar uit en ik heb er erg veel zin in om te delen wat ik kan en te geven en te mogen ontvangen van de groep (nog zo’n natuurlijke beweging). Het wordt een hele mooie middag. Behalve het loslaten van de donkere wintermaanden, gaan we ons ook vol laten lopen met licht. We maken er een full circle liefdevolle en ontspannen middag van! Samen.

 

Heb je je nog niet aangemeld? Dat kan rechtstreeks via: Het Yoga Huis, klik hier

 

Voor meer informatie: www.hetyogahuis.com

 

Lees er ook meer over in mijn andere blogs.