Natuurlijke begeleiding tijdens je zwangerschap

In jouw schoot groeit nu een nieuw mensje. Je bent voorzichtig. Je primaire doel (bewust en onbewust) is het kindje vasthouden. Nu nog daarbinnen in je, straks in je armen. Het is allemaal erg spannend misschien. Kun je het aan? Ga je het goed doen? Doe je het nu al goed? Zwangerschap is zeker niet voor watjes.

 

Je leest alles van wat wel en niet aangeraden wordt. Er zijn wel wat heldere regels die je tenminste kunt volgen zoals rauwe producten en roofvissen. En er zijn ook heel wat kruiden die je maar liever vermijdt tijdens je zwangerschap. Hoewel er veel bekend is, ondervond ik dat het nog best lastig is. Toen ik zelf zwanger was zocht ik naar iemand die me de natuurlijke weg kon wijzen. Wat nou wel en wat nou niet? Wat zijn de alternatieven?

 

Holistisch

Tijdens mijn zwangerschap zocht ik diegene die de vervelende bijwerkingen (kwaaltjes) van een zwangerschap op een natuurlijke manier kon ondersteunen. We hadden het geluk om een hele fijne holistische vroedvrouw en kraamhulp te mogen vinden (echt een ware zegen!). Maar ik zocht daarnaast ook een soort van oervrouw die me fysiek, mentaal en emotioneel kon begeleiden. Iemand die helemaal op coaching en kruiden gericht is en bij wie ik naar behoefte terecht kon. Ook als het niet om de zwangerschap zelf ging.

 

Het is ongelooflijk fijn om vrouwen dit nu te kunnen bieden: vrouwen op een natuurlijke manier begeleiden tijdens hun zwangerschap en in hun vrouw-zijn. Het voelt als mijn roeping om er voor je te zijn. Met al je angsten, je onzekerheden, je verdriet en je kwalen. Alles in jou is welkom.

 

Eerst zelf herboren worden

Als je zelf nog met thema's rondloopt die nog niet in jezelf opgelost zijn, dan is de kans groot dat je deze doorgeeft aan je kinderen. Dit gebeurt al generaties lang, en veelal onbewust. Je kunt er ook nu bewust voor kiezen om ze in jezelf te helen voordat je moeder wordt. Als coach/therapeut ga ik het graag met je aan. Het is een geschenk voor jezelf én voor de generaties na jou.