Kinderwens

Het lijkt gewoon, kinderen krijgen, maar dat is het zeker niet voor iedereen. Waar sta jij? Heb je een relatie? Hoe staat je partner erin? Beginnen jullie net of proberen jullie het al een langere tijd? 

 

Waar sta jij?

• Heb je een wens maar geen partner?
• Heb je wel een partner maar heeft hij/zij geen kinderwens?

• Twijfel je of je er klaar voor bent, of het voor jou is weggelegd?
• Zijn jullie net begonnen maar vraag je je af of het wel gaat lukken?
• Zijn jullie al langere tijd aan het proberen zonder resultaat?
• Hebben jullie al hulp van artsen ingeschakeld? Onderzoek gehad?
• Is er een fysieke reden dat het niet wil lukken of niet mogelijk is?
• Gaat je leeftijd een rol spelen?

 

Bewust zwanger worden

Als je er bewust voor kiest om moeder te worden dan hoop je natuurlijk dat je meteen zwanger bent. Je kunt bijna niet wachten! Toch? Wat nou als je de tijd van wachten gebruikt om los te laten wat je niet mee wilt nemen in je leven als moeder. Als je eerst de basis in jezelf vindt? De plek waar je een gevoel van veiligheid en vertrouwen kunt gaan creëren voor de baby en voor jezelf.

 

Waar je ook staat in je proces, zwanger worden is iets bijzonders. Je kunt je hier heel bewust op voorbereiden door je lichaam klaar te maken, je thema's waar je nog mee wilt dealen onder ogen te komen en om zo helemaal op ontvangen te staan. Dit is een geschenk voor jezelf én voor je kind. Het begint bij goed voor jezelf zorgen. Bij liefde en aandacht voor jouw leven, je gedachten en je lichamelijke gezondheid. Zodat je de beste versie van jezelf kunt doorgeven.

Uiteindelijk wil ik vooral jou als mens graag zien groeien. Nog liever zie ik dat jouw hartewens uitkomt en dat je zwanger mag worden en dat je moeder mag zijn. En dat je krachtige stappen zet in je bewustzijn voor of tijdens je zwangerschap. En het allermeest wens ik dat je als vrouw (als mens) je innerlijke kracht en eigenliefde hervindt.

Als het niet vanzelf gaat

En ook als je je bewust voorbereid op een zwangerschap, dan wil dat nog niet zeggen dat het ook meteen lukt. Ik hoor steeds vaker van stellen zijn bij wie kinderen krijgen niet vanzelf gaat (en dat nieuws vindt mij natuurlijk ook). Of mensen die gewenst of ongewenst kinderloos blijven. Dat kan heel moeilijk voor je zijn. Je voelt je misschien eenzaam of radeloos. Je hoeft hier echt niet alleen in te zijn.

  

Bewust zwanger zijn

Joepie zwanger! Enne... wat nu? Gelukkig heb je zodra je weet dat je zwanger bent nog ruim de tijd om helemaal in moeder-modus te komen. Je beweegt als vanzelf naar binnen, steeds meer gericht op je lichaam en op de baby daar in je schoot. Je gaat jullie behoeftes voelen. En je mag ernaar gaan luisteren. Zijn er nog zorgen of angsten die het lastig maken om ontspannen te genieten?  

 

Kruiden voor kwalen

De veelvoorkomende zwangerschapsklachten zijn over het algemeen prima op natuurlijke wijze te behandelen. Met mijn achtergrond als kruidengeneeskundige weet ik welke kruiden je goed kunt inzetten, ook als je zwanger bent. Maar om heel eerlijk te zijn...de kruiden vinden meestal de weg zelf wel, naar jou. Ik hoor ze roepen en weet hoe je ze het beste kunt toepassen, waardoor ik jou het juiste advies kan geven.

 

Als zwanger worden niet vanzelf gaat

Soms kunnen therapie en de kruiden een uitkomst bieden. Dat is uiteraard afhankelijk van de oorzaak. Ook als jullie dat al hebben onderzocht, kan het zijn dat je nog wat dieper wilt kijken en het ‘waarom’ wilt weten. In mijn praktijk begeleid ik je naar binnen, naar de bron van jouw verlangen, om daar antwoorden, rust, heling en eventueel troost te vinden.  

Doordat ik zelf zo ongeveer alle lagen in mezelf ben tegengekomen in de jaren van wensen en wachten, kan ik nu met liefde, begrip en geduld andere vrouwen begeleiden in hun proces.

Wat kan ik voor jou doen?

In de eerste plaats bied ik een veilige en liefdevolle ruimte voor jouw verhaal. We kijken samen naar je verdriet en naar de daarbij horende, dieperliggende boodschap. Want die is er eigenlijk altijd. Je gaat in gesprek met jezelf en met je lichaam, om te ontdekken wat je van jezelf en je omgeving nodig hebt. We kunnen kijken naar de eventuele mogelijkheden om de vruchtbaarheid te stimuleren met kruiden of healing. Het hangt echter af van de reden waarom je niet zwanger kunt worden. En het is ook niet altijd wat je werkelijk nodig hebt om tot heling van je verdriet en gemis te komen. 

 

Het is een proces dat mogelijk kán leiden tot een zwangerschap. Maar bovenal geef je jezelf hiermee een kans om vrede te vinden in jezelf. 

 

Afsluiting
Closure...na een lange tijd van wensen en willen en wachten. Je wilt het eigenlijk niet...maar toch wel...afronden, maar hoe? Het vraagt echt moed, maar het geeft daarna hopelijk de innerlijke rust die je al zo lang wenst. Samen kijken we naar de juiste manier voor jou om deze fase van je leven af te ronden.