De natuurlijke balans

Zoals de natuur beweegt, zo zouden wij ook mogen bewegen. En dat is van binnen naar buiten. Een boom groeit vanuit het zaadje. De vrucht groeit vanuit de boom. De essentie van het zaadje zit al in het zaadje. Ook de vrucht zat er al in. Een boom was altijd bedoeld een boom te zijn. En zelfs welke boom ligt al vast in het zaad waarmee het de cyclus van zaad tot afsterven begint. De wind brengt het naar de juiste plek op de aarde en water en zon maken dat het kan groeien. 

 

Een linde, een roos en een paardenbloem...  Alles in de natuur gedijt in het ritme van de vier elementen: aarde, water, vuur en lucht. En dat geldt dus ook voor ons mensen. En dat geldt ook voor jou. En voor mij. Onze volledige potentie is altijd al in onze kern aanwezig. Aan onszelf om eruit te halen wat erin zit. Zelf had ik nooit op die manier vanuit mijn eigen kern geleefd. Ik moest nog ontdekken wie ik bedoeld was te zijn. En dat geldt voor jou misschien ook nog. We beginnen bij het begin...

 

De elementen staan symbool voor thema’s waar we als mensen vaak mee te maken krijgen zoals angst, schuld, schaamte, verdriet, etc. En ze zijn verbonden met de energiecentra (chakra's) in ons lichaam. Als je niet verder komt in je leven betekent het vaak dat er iets in die energiecentra geblokkeerd wordt. Door geleide meditatie, oefeningen, healing en gesprekken ontdek je waar je in jouw lichaam disbalans ervaart. We kijken samen naar wat daar zit, wat blokkeert je en waarom lukt het je telkens niet om tot bloei te komen? 

 

Ben je de verbinding met jouw natuurlijke staat van zijn kwijt geraakt? Waar en wanneer en waarom gebeurde dat? Wat is die natuurlijke staat voor jou? Waar zit de pijn, de blokkade? Dat gaan we samen onderzoeken zodat je meer uit je leven kan gaan halen. Het kan een fysieke of een emotionele klacht zijn waardoor je bij me komt. De ingang maakt niet uit: Omdat het leven holistisch is, zal de bestemming hetzelfde zijn. En die bestemming bepaal jij zelf.

 

Hoe je je in het leven staande weet te houden, hoe je je ontplooit, of je blij kunt zijn met het leven dat zich voor jou ontvouwt heeft, heeft alles te maken met de mate waarin je verbonden bent met je hart. En daarbij: of je hart in verbinding is met hemel en aarde. Daarmee bedoel ik of je je laat inspireren en of je het vervolgens kunt vormgeven. We gaan samen kijken naar jouw basis. Hoe stevig sta jij in dit leven? Heb je als kind een veilige basis meegekregen voor een emotioneel volwassen en stabiel leven? 

 

Ik ben er voor jou

Ik neem jou graag aan de hand om je samen met de kruiden en de natuur, samen met jou en jouw ziel, af te dalen naar jouw essentie. Ik kan er nu volledig zijn voor jou tijdens jouw proces. Ik geloof in het zelfgenezend vermogen van de mens (en de natuur) en ik geloof in jouw kracht. Maar ook ik heb er hulp van anderen bij gezocht om er uiteindelijk zelf uit te kunnen komen. Het is wel altijd aan jou om jezelf wakker te maken en werkelijk te gaan leven! Je maakt een afspraak met jezelf om te groeien als mens en het proces aan te gaan.

 

Je moet het zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen!