Ontwaken in je eigen tijd

Bijna tien jaar geleden alweer (!) had ik een healing praktijk aan huis. Wat een fijne tijd. Na Reiki en Intuïtief Traject Nijmegen (waar healing en reading onderdeel waren van de opleiding) kwam ik in aanraking met The Reconnection van Eric Pearl. Wonderen is wat veel gezegd, maar er gebeurden echt wel dingen die mijn hoofd niet konden bevatten. Opeens was ik een healer en dat voelde heel natuurlijk.

 

Maar het bleek niet 100% te matchen met wie ik ben en met mijn taak hier op aarde. Hoewel ik het prachtig vond en heerlijk om te doen, miste ik het persoonlijke contact, de gesprekken, het delen van wijsheid en ervaring, inzicht geven. Als een soort van levenscoach. Behalve een kort gesprek kon ik verder weinig ‘geven of delen’. Mensen kwamen, gingen liggen, ik deed wat en that was it.

 

Pijnbankje 

Zo was er een man van in de 50 die zwaar overspannen was. Hij kon niet meer werken. Dat was niet het ergste vond hij: hij had zijn vrouw beloofd dat hij met haar samen een wereldreis zou gaan maken met de camper als de kinderen uit huis waren…en dat was bijna zover…maar dat ging ook niet meer. Hij geloofde helemaal niet in wat ik deed, maar hij was gestuurd door een goede vriend. Vooruit dan maar. Ik mocht wel even met mijn handen wapperen terwijl hij op mijn pijnbankje plaats nam (zijn woorden). Na één keer belde hij dat hij nog wel een keer wilde komen. Het ging beter met hem. En na drie keer kon hij weer aan het werk. En zo ging het, mijn praktijk rolde door…tot hij na een jaar weer belde. Hij zat weer thuis. Ik zei dat hij mocht komen. Maar iets in mij knaagde. Zo moest het niet zijn. Hij was gewoon op de oude voet verder gegaan zonder te kijken naar de redenen voor zijn overspannenheid. Ik gaf hem de healing en daarna gaf ik hem wat namen van mensen die hem verder konden helpen. Want zonder inzicht vindt er geen heling plaats. Dat wist ik toen al wel. En het was voor mij een reden om te stoppen met de praktijk en me eerst eens in mezelf en dat stuk inzicht te verdiepen. Want met mijn handen zwaaien en de ander daarmee helen leek mij (sowieso voor mijzelf) niet helemaal te kloppen. 

 

Het licht ging uit

En nu moet ik zeggen dat deze vorm van healing zeker ook wel inzichten aan de cliënten geeft. Maar daar kreeg ik tijdens de praktijk weinig van mee. En bovenal: ik was er zelf nog niet helemaal. Een paar jaar later ging bij mij namelijk het licht uit: burn-out, opgebrand, basta. Ik stond stil en zocht iets om weer verder te kunnen met mijn leven. Zo kwam ik in aanraking met Ananta, een hbo-opleiding van 4 jaar tot Holistisch Coach/Therapeut. Dat leek me toen was overdreven…maar ik wilde wel een kijkje nemen. En ik had me al opgegeven voor een kruidenworkshop…ach, ik ging er wel bij zitten en luisteren. Die twee opleidingen (ik gaf me na de eerste kruidenles op voor de vierjarige kruidenopleiding én ik ging de opleiding bij Ananta doen) gaven me de tools in handen om nu behalve de liefde en het licht van zo’n healing, ook dat andere stuk, het inzicht, de bewuste heling van de ziel, erbij te betrekken. Het hielp me door mijn eigen proces heen en dat is waarom ik me nu stevig voel in wat ik doe. Ik bewoog langzaam door het donker naar het licht. 

 

 

 

Herstart

Ik kreeg een tweede kans, een nieuw leven was een optie. Ik kon opnieuw voor het leven kiezen. En met bewustere keuzes komen er meer en meer de dingen op je pad waar je werkelijk naar verlangt. Dat is wat het vergroten van je bewustzijn je brengt. Het gaat voor mij in het leven om verantwoordelijkheid nemen voor je eigen ontwaken. Het bewustzijnsproces waar we allemaal in kunnen stappen. Om het aanspreken van het zelfgenezend vermogen, de holistische benadering van fysieke en ook emotioneel/mentale klachten. En wanneer je ermee begint is er geen weg terug. Dat is wat veel zielen (onbewust) weerhoudt van de stap. Ik heb zelf ook allerlei ‘detours’ verkozen om het maar niet echt aan te hoeven gaan. En ik betrap mezelf er nog steeds wel eens op. Want doen wat je ziel verlangt is wat het dichtst bij je staat en je waarschijnlijk zonder moeite afgaat…maar ook wat je kwetsbaar maakt, juist omdat het zo dicht bij je staat. 

 

Forceren van het proces van ontwaken is niet wenselijk, maar jezelf af en toe even een zetje geven is wel zinvol. Blijf niet te lang rondjes draaien in je veilige cirkel. Stap er eens buiten en ervaar eens wat het leven daar voor je kan betekenen. Telkens een stapje verder…

(ik neem je graag aan de hand als het te spannend wordt). 

 

Kies vooral jouw tempo, jouw traject. Daarom maakte ik drie trajecten voor je om uit te kiezen: een losse sessie als je eerst wilt proeven óf als je even een doorstart nodig hebt; een kort traject om ergens doorheen te bewegen waar je in vast loopt; of een bewust traject voor diepere klachten, patronen en levensvragen. Hier begeleid ik je op een dieper holistisch niveau zodat je stapje voor stapje door iets heen kunt bewegen. Op weg naar nieuwe keuzes in jouw leven. Op weg naar een nieuw leven.

 

Kies jouw weg...maar vooral: kies een eerste stap.

 

Met Liefs,
Cindy

  

Fotografie en tekst: Cindy van Geel

Reactie schrijven

Commentaren: 0