NIEUW BEGIN

Stap in het nieuwe.

Vol vertrouwen en met heel je hart.

Met al je gaven, je oneindige liefde.

In verbinding met je bron en met je omgeving.

Laat jezelf zien aan de wereld.

 

_______

DE HOMMEL

De hommel zegt je dat je mag opruimen. Het verleden loslaten, teruggeven, lijntjes verbreken zodat je vrij kunt zijn van oude ballast. Doe dat in volledige overgave en met het vertrouwen dat als je eenmaal de eerste stap hebt gezet, je door het leven gesteund wordt. Als je ruimte hebt gemaakt kun je je weer verbinden met je eigen kern én met je omgeving. Er ontstaat ruimte voor zelfliefde wat je bescherming geeft. Je voelt je veiliger om je ware zelf, jouw liefde en gaven, aan de wereld te laten zien. Het is meer dan win-win als je afrekent met het oude!

 

KAASJESKRUID

Kaasjeskruid helpt losmaken wat niet zomaar los wil komen. Dat kunnen de overtuigingen en patronen zijn die je weghouden van je zachte en liefdevolle kant. Dat kan best spannend zijn. Ze laat zien hoe je eindeloos kunt geven vanuit je hart, zonder daarbij je eigen gronding te verliezen. En zonder er iets voor terug te verwachten. Ze maakt zacht op fysiek (huid en slijmvliezen) en ook op mentaal/emotioneel niveau. Het is fijn als je met je zachtheid naar buiten kunt treden als er een basis is van veiligheid en vertrouwen. Kaasjeskruid omhuld je hiermee.

 

Lees meer over het Kaasjeskruid in het Kruiden A-B-C.

 

FLUITEKRUID

En als je dan schoon schip hebt gemaakt is het tijd voor het nieuwe. Fluitekruid geeft het begin van de lente aan, de tijd dat je haar overal volop ziet bloeien. Voor ons is het een boodschap van een nieuw begin in verbinding met Moeder Aarde. Ze verteld je om je grenzen hierbij aan te geven. Doe je dat niet (goed) dan kun je leeglopen en moe worden. Ze geeft je nieuwe energie om het nieuwe aan te kunnen. Fluitekruid staat nooit alleen en ze bloeit lang en uitbundig, net als het Kaasjeskruid. Een teken dat je er niet alleen voor staat en om hulp mag vragen. 

 

PAARDENBLOEM (zaadbollen)

In het beeld zijn de zaadbollen verwerkt. Je weet wel (van vroeger) van die pluizebollen die je wensen lieten uitkomen. Zaadjes beloven nieuw leven, nieuwe oogst in het volgende seizoen. Dus ook dit kruid laat het nieuwe ongerepte zien.

Pluk je een paardenbloem met haar op het oog zo stevige stengel en volle bloem, dan hangt ze al gauw slap. Ze doet zich eigenlijk sterker voor dan ze is. En dit is wat ze je hiermee wil laten zien: wees jezelf. En zie dat als een kracht. Je wilt graag aardig gevonden worden en hierdoor ga je je aanpassen. Je maakt je groot, sterk en dat kost energie. Het altijd maar op de voorgrond willen zijn omdat je denkt dat anderen dat van je verwachten eist zijn tol. Wees eerlijk over én naar jezelf. Neem je plek in, de plek waar je tot je recht komt. Waar je gezien wordt om wie je bent.

 

Lees meer over de Paardenbloem in het kruiden A-B-C.


KAART
In het WINKELTJE vind je ansichtkaarten met dit thema en afbeelding.

De kaarten komen met een mooie olijfgroene eco-envelop.

Je kunt er een zakje met zaadjes bij bestellen om er een klein cadeautje van te maken! 

> naar winkeltje