JOUW PLEK

Liefdevol verbonden met Moeder Aarde. 

Eén met het onzichtbare en oneindige.

Dit is jouw plek. 

Waar je jouw liefde weerspiegelt ziet in alles. 

Je zachtheid. En de kracht die je daarmee uitstraalt.

 

 

 

 

HERT

Als je een hert in de ogen mag kijken dan voel je de intense rust en kracht die hij uitstraalt. Wauw...en zoveel liefde tegelijkertijd. Alsof je plots voelt hoe het is om gezien te worden. Onschuld en zachtheid. Volledig geaccepteerd. En dat is tegelijkertijd de uitnodiging aan jezelf. De spiegel die het hert je voorhoudt. Kun jij jezelf en anderen zien? En kun je jezelf en anderen omarmen in alle facetten van zijn? Wees aardig voor jezelf. Oordeel niet. Zorg voor jezelf door zowel liefdevol en zachtaardig te zijn als jezelf uit te dagen om in het leven te stappen met frisse moed.

 

BERK

Deze 'Vrouwe van het woud' bereid met haar vruchtbare bladeren de aarde voor zodat andere bomen en planten er kunnen gaan groeien. Ze is dienstbaar in haar korte leven aan de levenscyclus waar we allemaal onderdeel vanuit maken. Ze kent haar taak, haar plek. Haar tijd. Berk laat je zien dat je je tijd nuttig dient te besteden. Ben jij je bewust van jouw plek? Heb je die geaccepteerd of ga je ermee in gevecht? Kun je flexibel zijn zoals de Berk? Of zijn er emoties die verwerkt mogen worden alvorens je je aan je levenstaak kunt gaan overgeven?

 

Lees meer over Berk in het Kruiden A-B-C.

 

VERGEET-ME-NIETJE

 

Ieder jaar komt het Vergeet-me-nietje terug. En elk jaar meer en meer en meer. Daarmee verteld ze haar verhaal van oneindige liefde, van trouw zijn en met je senang voelen op je plek. Ben jij op je plek? Of wordt er nog aan je getrokken vanuit het verleden? Welk verdriet kun je maar niet vergeten? Wat zou je zo ontzettend graag achter je laten...helen. Als je het verleden kunt helen in jezelf, kom je aan in het nu. Word je aanwezig voor jezelf en voor anderen. Vraag het Vergeet-me-nietje om je te helpen bij dit stuk zodat je herboren en in liefde je leven kunt voortzetten.

 

SINT JANSKRUID

Sint Janskruid helpt je om te openen voor het licht wanneer depressie of chaos je leven overheersen.

Hij vangt zonne-energie op via de kleine 'gaatjes' in het blad en de bloemetjes. Dit licht geeft Sint Janskruid aan je door. 

 

Bij spanning rond de zonnevlecht, slaapproblemen en onrust brengt het kalmte en overzicht. Ook Sint Janskruid werkt, net als de andere twee kruiden stimulerend op de lever. Je zou dan ook kunnen zeggen: Wat heb je op je lever?

 

Lees meer over Sint Janskruid in het kruiden A-B-C.

 

CANADESE FIJNSTRAAL

De oude emoties die niet verwerkt zijn kunnen je in de weg zitten. Het maakt dat je niet volledig in het hier en nu aanwezig kunt zijn. Met hier bedoel ik dan hier op aarde. Veel mensen zitten een heel groot deel van hun tijd in hun hoofd. Dat kan door je werk komen of het is 'de aard van het beestje'. Het hoofd is nuttig, maar wil je het aan het stuur laten zitten? Het bepaald de richting grotendeels vanuit ervaringen uit het verleden en kan niet voelen in het nu.

Je kunt er allerlei redenen voor verzinnen waarom je in je hoofd zit, maar onder al die oorzaken zit altijd weerstand om hier te zijn. Weerstand omdat je die oude emoties die in je lichaam opgeslagen zijn niet onder ogen wilt komen. Redenen waarom je daar, in je lijf, liever niet bent. Canadese Fijnstraal helpt je om zonder oordeel naar jezelf te kijken. Als je weet wat jou in de weg zit dan kun je bewust kiezen om het te helen. 

 

Lees hier mijn blog over de Canadese Fijnstraal

 

ROOS

Heel subtiel verwerkt vind je de Roos in deze foto. Als een soort van basis of drager van alles wat je hierboven hebt gelezen. Een omhulsel van liefde en genezing. Van hoop en geluk. Ze omarmt als het ware alles wat er in jou wakker wordt gemaakt. Ze nodigt je uit om deel te gaan nemen aan het leven van jouw keus. Als jij kiest voor het leven waar je blij van wordt, waar je je gelukkig in kunt voelen, dan zul je merken dat je de zachte kracht in jezelf kunt voelen. Dan wordt er iets in je wakker waar je eindeloos uit kunt putten. Dan kun je met heel je hart JA zeggen tegen het leven.


KAART
In het WINKELTJE vind je ansichtkaarten met dit thema en afbeelding.

De kaarten komen met een mooie olijfgroene eco-envelop.
Je kunt er een zakje met zaadjes bij bestellen om er een klein cadeautje van te maken!

 

> naar winkeltje