IN DE STILTE

Word je bewust van de stilte in je hart.

De plek van vrede en jouw waarheid.

Vanuit deze stilte komt het nieuwe leven vanzelf weer in beweging.

Moeiteloos. Wanneer het tijd is.

In liefde. 

 

 

 

 

 

RIJP / VORST

Wat heb je vastgezet? Wat is tot ijs geworden in jou? Is het oude pijn dat nog vecht om bestaansrecht? Hoe groot is de pijn? Het verdriet? Als je het ziet en in jouw licht, jouw zon zet, zal het smelten. Dan wordt het water wat kan gaan stromen. Daar is mededogen en liefde voor nodig. Vergeving soms ook. Heb je nog iemand te vergeven? Vergeef jij jezelf? Vergeving is de sleutel tot je hart. Jezelf vergeven opent de poort naar je ziel. Zo groei je in je bewustzijn.

 

BOMEN IN DE WINTER

Als de herfst de blaadjes van de bomen heeft geblazen, gaat de boom in rust. Een proces dat na de bloei al ingezet is waarbij de aandacht langzaam en heel natuurlijk naar binnen gaat. In deze stilte ontstaat het nieuwe leven. Het is nog niet zichtbaar voor de buitenwereld. Straks in het voorjaar ontspruiten nieuwe frisgroene blaadjes en ideeën alsof ze uit het niets komen. Maar niks is minder waar. Het was er al. Voorbestemd om te groeien, te ontstaan. De winter is als de nacht waarin we groeien zonder dat we het weten. Het is onderdeel van de cyclus waar we allemaal onderdeel van uitmaken. Van de seizoenen, de zon, de maan, de dag en de nacht. En van de cellen in ons lichaam die continu afsterven en zich vernieuwen. 

 

Een boom (alles in de natuur) gebruikt de stilte van de winter om tot bezinning te komen. Dat kunnen wij ook. In de stilte ontstaat het nieuwe leven. Verscholen onder het winterse bladerdek. Zachtjes fluisterend in de stam en de takken van een boom. En vredig wachtend in jouw hart.

 

Neem je zelf ook rust in de winter? Dat zou zinvol zijn. Door te kijken naar wat je hebt geleerd in de afgelopen seizoenen. Om los te laten wat je niet langer dient. Om bij te stellen, te fine-tunen. Om te voelen wat je nodig hebt, wat je verlangens zijn. Om nieuwe plannen te maken die het licht mogen gaan zien als straks de lentezon haar warmte komt delen. En om je lijf de rust te geven die ze van nature nodig heeft, waar ze naar verlangt. 

 

ZWAMMEN

Paddenstoelen en zwammen zeggen je dat je tot bezinning mag komen. Je keuzes (her)overwegen. Een rustpunt. Ga je nog goed? Zou je wat kunnen bijsturen? Mag het liever, zachter, steviger, meer vanuit jouw zelf? Waar wil je heen? Welk pad is licht en liefdevol? Gun je jezelf dat pad? Of kies je meer van hetzelfde waarvan je al weet dat je er niet van groeit. Maar waar je wel comfortabel in kunt sudderen. Een magisch leven begint aan het einde van je comfortzone. Weet dat. 

   

LAVENDEL

De geur van lavendel werkt direct kalmerend op het zenuwstelsel. Je hoofd komt tot rust. Je lichaam in rust gaat aan. Zo ontspan je en kun je afdalen naar je hart van het weten en naar je buik van het voelen. Hemel en aarde in één lijn. Hier kun je zijn en alles om je heen even laten voor wat het is. Hier kun je voelen wat er in jou opgeslagen ligt aan onrust wat gezien wil worden. Kijk het aan, zonder oordeel. Zonder dat je het direct op hoeft te lossen. Vaak wil het oude verdriet, het trauma, drama ect., alleen maar door jou gezien worden. Erkent. Omarmd. Ontvangen. Laat je hoofd er gerust buiten. Die houdt er namelijk graag aan vast en creëert hiermee nieuw drama. Voel het. En weet dat als het gezien wordt door jou, het zelf kan kiezen om jou los te laten.   

 

Lees meer over Lavendel in het Kruiden A-B-C.

 

KNOPIG HELMKRUID (zaadknoppen)

Het Knopig Helmkruid in dit beeld laat haar zaaddozen zien. Het nieuwe leven in de oude knop. Het lijkt dood maar ze dragen het nieuwe leven in zich. Een prachtig symbool voor leven en dood, oud en nieuw. De zaadjes worden door de wind (lucht) meegevoerd, vallen op de aarde, regen (water) maakt ze wakker, zon (vuur) doet ze groeien. Alle elementen werken mee aan het ontstaan van het nieuwe leven. Als er ook maar één element zou ontbreken is de kans op leven plots voorbij.

 

Als jij dat zaad was... Wat is het dat je voor jezelf zou willen creëren? Hoe laat jij de elementen toe in jouw leven? Wat maakt jou wakker en helpt jou groeien? Wat houdt je tegen?

Wie ben jij als je in het licht gaat staan? En het toelaat? Wat wil je aan jezelf en aan de wereld geven als je het kosmische licht weer zou toestaan om door jou heen te stromen? Je hebt nu de tijd om naar binnen te gaan en te gaan voelen wat jou nog tegenhoudt. Wat maakt dat je het nog niet gedaan hebt. Waarom je nog niet bent wie je wilt zijn. Waar loop je vast? Waarom verschuil je je? Voor wie? Sta er eens bij stil, zodat je vanuit die stilte weer opnieuw kunt kiezen en groeien.

 

Lees meer over het Knopig Helmkruid in het Kruiden A-B-C.


KAART
In het WINKELTJE vind je ansichtkaarten met dit thema en afbeelding.

De kaarten komen met een mooie olijfgroene eco-envelop.
Je kunt er een zakje met zaadjes bij bestellen om er een klein cadeautje van te maken!

 

> naar winkeltje