Hi!

Hi! Mijn naam is Cindy. Na een jarenlange zoektocht naar mezelf, kwam ik precies daar uit: bij mezelf. En vooral IN mezelf. Daar diep vanbinnen waar mijn natuurlijke levensritme zachtjes ademt en waar ik simpelweg mag zijn. Daar waar ik mezelf ooit gekend had, gevoelt had.

 

Ooit was ik het kruidenkind geweest, maar ik was het vergeten. Daar binnenin mij vond ik mezelf terug. Om terug naar mijn essentie te kunnen, moest ik terug naar mijn kindertijd, daar waar ik vanuit bepaalde ideeën ben gaan leven die niet rijmden met wie ik eigenlijk wil zijn. Ik mocht met mijn verdriet, mijn pijn en mijn reddeloosheid zakken in de warme en liefdevolle schoot van Moeder Aarde. En daar vond ik mezelf terug. En mijn liefde voor mensen en kruiden.

 

Opgebrand

Een flinke burn-out was mijn wake-up call, de roep van mijn ziel. Ze riep hard. Ik kon een geruime tijd helemaal niets meer. Alles was me teveel. Ik was heel ver van mezelf verwijdert geraakt. Ik was mezelf echt kwijt. Het duurde een paar maanden voordat ik weer enigszins het licht kon zien. Het duurde zeker een jaar voordat ik weer iets kon ondernemen. Het heeft nog jaren geduurd voordat ik het geïntegreerd had. Voordat ik weer plezier had. En dan ook echt, vanuit mijzelf. En dat was nieuw voor mij. 

 

Na een lange tijd van dwalen mocht ik mijn fundering opnieuw gaan neerzetten, bouwstenen vinden zoals de kruiden en de opleiding tot holistisch coach/therapeut. En eindelijk na zeven lange jaren zelf moeder worden wat een hele nieuwe dimensie heeft gegeven aan mijn bestaan! De wens om een kindje te mogen krijgen was groot. 

 

Ons geluk

Door mijn eigen weg naar moederschap weet ik hoe het is om te moeten wachten...maand in maand uit...een miskraam, onbegrip vanuit de omgeving (inclusief de meest onmogelijke opmerkingen), pijn, verdriet, eenzaamheid. Ieder mens heeft zijn eigen verdriet op zijn of haar manier te verwerken, ook binnen je relatie.

 

Het ging bij ons alles behalve vanzelf. Mijn kinderwens is één van de redenen geweest voor mijn burn-out. Misschien was het gewoon de druppel. Zwanger mogen zijn is een geschenk, een wonder. Dat heb ik zo mogen ontdekken en voelen. En moederschap is de kers op de taart. Ik weet nu hoeveel geluk we hebben met onze dochter.

Kruidenkind

Kruidenkind staat voor mijn eigen innerlijke reis. Kruiden zijn de rode draad door mijn leven. Ik kan de liefde en verwondering voor de natuur gelukkig weer diep vanbinnen voelen. Een liefde die ik als kind wel degelijk gevoelt had. Ik was ooit het kruidenkind dat door bermen struinde in diepe ontroering voor alles wat ik tegenkwam. Maar ergens onderweg was ik het kwijt geraakt.

 

Als kind was ik al graag buiten, tussen de plantjes, de kruiden. Daar voelde ik me geborgen. De kleinste onkruidjes waren voor mij grote schatten. Ik aaide, bewonderde, verzamelde en droogde ze. Net zoals ik dat nu ook weer graag doe.

 

Het is de basis in mezelf waarop ik altijd kan terugvallen. Dat weet ik nu. Maar dat was lange tijd niet mogelijk. Mijn reis in dit leven voerde mij langs vele lagen van bewustzijn. Ik was weleens verward, ontheemd, stoer, dan weer klein, moedig, dan weer heel erg bang en alleen. Door mijn pad te blijven volgen en altijd de kracht in te zien van alles wat ik daarop tegenkwam, kan ik nu vanuit mijn ervaringen anderen begeleiden op hun pad. Dat doe ik met mijn liefde en aandacht voor jou, voor iedereen die wil groeien in bewustzijn. 

 

In mijn praktijk geef ik alles door wat ik heb mogen leren op mijn reis. Het gaat voor mij onder andere over:

 

• geborgenheid vinden in jezelf

• verbinding met je bron en je omgeving

• heelheid 

• thuiskomen in jezelf

• bewustzijn vanuit je hart

• het zelfgenezend vermogen aanspreken

 

(lees mijn eigen verhaal ook in mijn blog)


Kruidenkind staat voor het afdalen naar je essentie via het pad dat door jouw ziel, door de kruiden en de natuur, gewezen wordt. Diep in de schoot van Moeder Aarde mag jij opnieuw geboren worden, wortelen en opgroeien. Je komt tot bloei door de bewustwording dat je een onmisbare schakel bent in het leven hier op aarde.


Hoe ik op dit punt kwam:

- Het Kruidenrijk - Opleiding Kruidengeneeskunde

- Ananta - Opleiding tot Holistisch coach/therapeut

- Reconnective Healing® en The Reconnection ®

- Jaargang De Helende Adem - Bea van Wierst

- Jaargang Sjamanic Empowerment - Roelien de Lange

- Intuïtief Traject Nijmegen - 3 jaar

- Reiki I

- eigen ervaringen/levensgroei, vrijwilligerswerk, etc.

Schrijven is een passie van mij. Net als kruiden, de natuur, de cyclus van de dag, het jaar, een leven en vormgeven. Lees hier mijn blogs over mijn wandelingen in de natuur, mijn gesprekken met de natuur en met de kruiden. 

> naar blog

Contact

Als je vragen hebt stuur me dan gerust een e-mail of bel me op 06-42846091.

 

 

Social Media

Volg Kruidenkind ook op Instagram

Chat via Messenger

of deel mijn verhaal via: