Hi!

Hi! Mijn naam is Cindy. Na een jarenlange zoektocht naar mezelf, kwam ik precies daar uit: bij mezelf. En vooral IN mezelf. Daar diep vanbinnen waar mijn natuurlijke levensritme zachtjes ademt en waar ik simpelweg mag zijn. Daar waar ik mezelf ooit gekend had, gevoelt had. Daar kwam ik opnieuw thuis.

 

KINDERWENS, MIJN ERVARING

Door mijn eigen weg naar moederschap weet ik hoe het is om te moeten wachten...maand in maand uit...jaar in...jaar uit...een miskraam, onbegrip vanuit de omgeving (inclusief de meest onmogelijke opmerkingen), pijn, verdriet, eenzaamheid. 

Het ging bij ons alles behalve vanzelf. Ik mocht ervaren dat zwangerschap een geschenk is, een wonder. En ik besefte me dat het wachten me heel veel gebracht heeft. Het pad waar ik op terecht kwam dankzij dit verlangen, bleek mijn persoonlijke wedergeboorte te zijn. 

 

OPGEBRAND

Na een aantal jaren van 'proberen' ging bij mij het licht uit. Een flinke burn-out was mijn wake-up call, de roep van mijn ziel. Ze riep hard. Ik kon een geruime tijd helemaal niets meer. Alles was me teveel. Ik was heel ver van mezelf verwijdert geraakt. Het duurde een paar maanden voordat ik weer enigszins het licht kon zien. Het duurde zeker een jaar voordat ik weer iets kon ondernemen. Het heeft nog jaren geduurd voordat ik het geïntegreerd had. Voordat ik weer plezier had. En dan ook echt, vanuit mijzelf. En dat was nieuw voor mij. 

 

Mijn kinderwens is één van de redenen geweest voor mijn burn-out. Misschien was het gewoon de druppel. En de burn-out zorgde op haar beurt voor nog langer wensen en wachten.

 

Uiteindelijk mocht ik mijn fundering opnieuw gaan neerzetten, bouwstenen vinden zoals de kruidenopleiding en de opleiding tot holistisch coach/therapeut. En eindelijk na zeven lange jaren zelf moeder worden wat een hele nieuwe dimensie heeft gegeven aan mijn bestaan!

Kruidenkind

Ooit was ik 'het kruidenkind' geweest, maar ik was het vergeten. Daar binnenin mij vond ik mezelf terug. Ik mocht eerst in mijn verdriet, mijn pijn en mijn reddeloosheid zakken in de warme en liefdevolle schoot van Moeder Aarde. En daar vond ik mezelf terug. En mijn liefde voor mensen en kruiden.

 

Kruidenkind staat voor mijn eigen innerlijke reis. Kruiden zijn de rode draad door mijn leven. Ik kan de liefde en verwondering voor de natuur gelukkig weer diep vanbinnen voelen. Een liefde die ik als kind heel duidelijk gevoelt had. Ik was ooit het kruidenkind dat door bermen struinde in diepe ontroering voor alles wat ik tegenkwam. 

 

Als kind was ik al graag buiten, tussen de plantjes, de kruiden. Daar voelde ik me geborgen. De kleinste onkruidjes waren voor mij grote schatten. Ik aaide, bewonderde, verzamelde en droogde ze. Net zoals ik dat nu ook weer graag doe.

 

Het is de basis in mezelf waarop ik altijd kan terugvallen. Dat weet ik nu. Maar dat was lange tijd niet mogelijk. Mijn reis in dit leven voerde mij langs vele lagen van bewustzijn. Ik was weleens verward, ontheemd, stoer, dan weer klein, moedig, dan weer heel erg bang en alleen. 

 

Door mijn pad te blijven volgen en altijd de kracht in te zien van alles wat ik daarop tegenkwam, kan ik nu vanuit mijn ervaringen anderen begeleiden op hun pad. Dat doe ik met mijn liefde en aandacht voor jou, voor iedereen die wil groeien in bewustzijn. 

 

In mijn praktijk geef ik alles door wat ik heb mogen leren op mijn reis. Het gaat voor mij onder andere over:

 

• geborgenheid vinden in jezelf

• verbinding met je bron en je omgeving

• heelheid 

• thuiskomen in jezelf

• bewustzijn vanuit je hart

• het zelfgenezend vermogen aanspreken

 

(lees mijn eigen verhaal ook in mijn blog)Hoe ik op dit punt kwam:

- Het Kruidenrijk - Opleiding Kruidengeneeskunde

- Ananta - Opleiding tot Holistisch coach/therapeut

- Reconnective Healing® en The Reconnection ®

- Jaargang De Helende Adem - Bea van Wierst

- Jaargang Sjamanic Empowerment - Roelien de Lange

- Intuïtief Traject Nijmegen - 3 jaar

- Reiki I

- eigen ervaringen/levensgroei, vrijwilligerswerk, etc.