De boodschap voor jou vandaag

Waar sta jij? Waar sta jij voor? Ken je jezelf? Je eigen grenzen? Of gaan anderen makkelijk door jouw natuurlijke barrière heen? Ga eens in de energie van de Zonnehoed staan. Schrijf het op een papier, teken het of neem een foto en stap erop. Misschien heb je een vraag die je mee kunt nemen in deze korte oefening. Blijf zo met je ogen dicht een paar minuten staan en laat de kracht van de Rode Zonnehoed zo door je heen stromen. Jij bent die kracht. Zo stevig geaard, zo fier overeind. Voel hoe je neus naar voren wijst. Voel hoe je leeft. Hier. Nu.

Rode Zonnehoed • Echinacea purpurea

Voor wie is het?

Rode Zonnehoed kennen we vooral onder de naam Echinacea. Alfred Vogel nam het mee vanuit Noord Amerika vanwege de krachtige werking die hij daar mocht ontdekken. 

 

Het is een kruid dat helpt de witte bloedlichaampjes te vermeerderen waardoor virussen, bacteriën en schimmels minder kans hebben. Je kunt het innemen als de 'R' in de maand is, maar neem het nooit te lang in. Of neem na twee of drie weken even een pauze van een week zodat je lichaam zelf nog wat kan bijdragen. 

 

Het helpt je om in je eigen Kracht te gaan geloven en te gaan staan voor wie jij bent. 

 

Toepassingen

- Verhoogd de weerstand

- Reinigd bloed en lymfe

- Heelt de huid bij huidinfecties (tinctuur direct op koortslip)

 

Gebruik

- thee

- tinctuur (niet te lang achtereen)

 

 

Zwangerschap

Rode Zonnehoed mag tijdens de zwangerschap gebruikt worden. Lees ook onderstaande informatie over kruiden tijdens de zwangerschap.Over het gebruik van kruiden

Soms is het voldoende om je in liefde en met aandacht te verbinden met de boom of het kruid. Hoewel veel mensen het prettig vinden om dat te doen door ze als thee of tinctuur in te nemen. Kruiden (preparaten) worden over het algemeen goed verdragen. Het is wel van belang te weten wat je inneemt, wanneer en hoe je het inneemt en hoeveel ervan.  Combinaties van kruiden met elkaar of met medicijnen kunnen risico's met zich meebrengen. Voor vragen of twijfels kun je contact opnemen met mij of met je arts of verloskundige. Tijdens een consult kan ik heel gericht kruiden voorschrijven die voor jou goed zijn op dat moment. Bovenstaande informatie beschrijft de algemene werking van dit kruid.  

 

Zwangerschap
Het culinair gebruik van kruiden tijdens de zwangerschap is indien met mate (niet teveel, te vaak), geen risico. Als thee kun je het ook drinken als het niet medicinaal bedoeld is. Dus drink niet meerdere koppen ervan per dag of elke dag op een vast moment. Kruidentincturen zijn altijd medicinaal bedoeld en deze neem je in als kuur. En alleen bij specifieke klachten en altijd tijdelijk en onder begeleiding. Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap wordt het medicinaal gebruik van kruiden (en andere medicijnen) over het algemeen afgeraden. Er zijn wel wat uitzonderingen, maar voorzichtigheid is geboden en raadpleeg daarom altijd een arts of deskundige. Als je een miskraam hebt meegemaakt, dan is het zeker aan te raden om eerst advies in te winnen alvorens kruiden of andere medicijnen in te nemen. 

 

Kruiden die je in ieder geval NIET mag innemen tijdens de gehele zwangerschap zijn: Alsem, Citroenkruid, Salie, Stinkende Gouwe, Malrove, Rozemarijn, Wijnruit, Engelwortel, IJzerhard, Peterselie(wortel) en Lavas (in extreem hoge dosis). Deze kruiden zorgen voor een te sterke beweging in het onderlichaam.
Verder voorzichtig met: Vrouwenmantel, Duizendblad, Marjolein, Maagdenpalm, Moederkruid, Braam (blad), Eik, Guldenroede, Tormentil.