De boodschap voor jou vandaag

Heb je het gevoel dat je leven in snel tempo aan het veranderen is? Dan is de kans groot dat jij in een transformatieproces zit. Heb je moeite om het bij te houden? Bewustwording is niet te stoppen als je eenmaal de eerste stap hebt gezet. Maar hoe je ermee omgaat heb je wel zelf in de hand. Passiebloem helpt je door harmonie toe te voegen aan je proces. Laat het binnenstromen. Ontvang het. Stop het innerlijke lijden en open jezelf voor heling en groei.

Passiebloem • Passiflora incarnata

Voor wie is het?

Als je moeite hebt om op eigen benen in je leven te staan, steun zoekt bij anderen. Als je hierdoor onrust ervaart. Slecht slaapt, stress, fysieke en/ of emotionele onrust. 

 

Passiebloem brengt balans in je lichaam en geest. Het helpt je aarden, in je lichaam aanwezig te zijn en je rust te vinden.

 

Toepassingen

- Het hart

- Het zenuwstelsel

 

Gebruik

- thee

- tinctuur

 

Zwangerschap

Gebruik Passiebloem liever niet als medicijn tijdens de zwangerschap. Lees ook onderstaande informatie over kruiden tijdens de zwangerschap.Over het gebruik van kruiden

Soms is het voldoende om je in liefde en met aandacht te verbinden met de boom of het kruid. Hoewel veel mensen het prettig vinden om dat te doen door ze als thee of tinctuur in te nemen. Kruiden (preparaten) worden over het algemeen goed verdragen. Het is wel van belang te weten wat je inneemt, wanneer en hoe je het inneemt en hoeveel ervan.  Combinaties van kruiden met elkaar of met medicijnen kunnen risico's met zich meebrengen. Voor vragen of twijfels kun je contact opnemen met mij of met je arts of verloskundige. Tijdens een consult kan ik heel gericht kruiden voorschrijven die voor jou goed zijn op dat moment. Bovenstaande informatie beschrijft de algemene werking van dit kruid.  

 

Zwangerschap
Het culinair gebruik van kruiden tijdens de zwangerschap is indien met mate (niet teveel, te vaak), geen risico. Als thee kun je het ook drinken als het niet medicinaal bedoeld is. Dus drink niet meerdere koppen ervan per dag of elke dag op een vast moment. Kruidentincturen zijn altijd medicinaal bedoeld en deze neem je in als kuur. En alleen bij specifieke klachten en altijd tijdelijk en onder begeleiding. Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap wordt het medicinaal gebruik van kruiden (en andere medicijnen) over het algemeen afgeraden. Er zijn wel wat uitzonderingen, maar voorzichtigheid is geboden en raadpleeg daarom altijd een arts of deskundige. Als je een miskraam hebt meegemaakt, dan is het zeker aan te raden om eerst advies in te winnen alvorens kruiden of andere medicijnen in te nemen. 

 

Kruiden die je in ieder geval NIET mag innemen tijdens de gehele zwangerschap zijn: Alsem, Citroenkruid, Salie, Stinkende Gouwe, Malrove, Rozemarijn, Wijnruit, Engelwortel, IJzerhard, Peterselie(wortel) en Lavas (in extreem hoge dosis). Deze kruiden zorgen voor een te sterke beweging in het onderlichaam.
Verder voorzichtig met: Vrouwenmantel, Duizendblad, Marjolein, Maagdenpalm, Moederkruid, Braam (blad), Eik, Guldenroede, Tormentil.