De boodschap voor jou vandaag

Sluit je ogen eens heel even. En stel jezelf in stilte de vraag: ben ik wie ik aan de wereld laat zien? Is dat wie ik wil zijn, wie ik in essentie ben? Zie je jezelf wel helder? Of is je zelfbeeld vertroebelt? Als je altijd maar iets anders moet zijn word je moe. Je raakt uitgeput. Kijk of je vandaag contact kunt maken met jouw authentieke zelf. Vraag de kracht van de Paardenbloem om je hierbij te helpen.

Paardenbloem • Taraxacum officinale

Voor wie is het?

Ben je iemand die zich makkelijk laat zien aan de wereld? Ja? Maar hoe spannend vind je dat eigenlijk? En ziet men jouw ware zelf? Of zit die verborgen achter het altijd maar doen wat er van je verwacht wordt? Paardenbloem stimuleert via de lever en de nieren je levenskracht en helpt je met het ontdekken van jouw ware zelf. 

 

Toepassingen

- De spijsvertering (stimuleert)

- De urinewegen (drijft uit)

- Versterkend bij vermoeidheid, bloedarmoede

- Bij gespannen ogen, bijziendheid, staar en scheel kijken.

 

Gebruik

- thee (gedroogd)

- tinctuur

- verse (jonge) blaadjes in salades of een blaadje per dag als voorjaarskuur

 

Zwangerschap

Paardenbloem kan prima tijdens de zwangerschap gebruikt worden. Lees onderstaande informatie over het gebruik van kruiden. Ook tijdens de zwangerschap.Over het gebruik van kruiden

Soms is het voldoende om je in liefde en met aandacht te verbinden met de boom of het kruid. Hoewel veel mensen het prettig vinden om dat te doen door ze als thee of tinctuur in te nemen. Kruiden (preparaten) worden over het algemeen goed verdragen. Het is wel van belang te weten wat je inneemt, wanneer en hoe je het inneemt en hoeveel ervan.  Combinaties van kruiden met elkaar of met medicijnen kunnen risico's met zich meebrengen. Voor vragen of twijfels kun je contact opnemen met mij of met je arts of verloskundige. Tijdens een consult kan ik heel gericht kruiden voorschrijven die voor jou goed zijn op dat moment. Bovenstaande informatie beschrijft de algemene werking van dit kruid.  

 

Zwangerschap
Het culinair gebruik van kruiden tijdens de zwangerschap is indien met mate (niet teveel, te vaak), geen risico. Als thee kun je het ook drinken als het niet medicinaal bedoeld is. Dus drink niet meerdere koppen ervan per dag of elke dag op een vast moment. Kruidentincturen zijn altijd medicinaal bedoeld en deze neem je in als kuur. En alleen bij specifieke klachten en altijd tijdelijk en onder begeleiding. Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap wordt het medicinaal gebruik van kruiden (en andere medicijnen) over het algemeen afgeraden. Er zijn wel wat uitzonderingen, maar voorzichtigheid is geboden en raadpleeg daarom altijd een arts of deskundige. Als je een miskraam hebt meegemaakt, dan is het zeker aan te raden om eerst advies in te winnen alvorens kruiden of andere medicijnen in te nemen. 

 

Kruiden die je in ieder geval NIET mag innemen tijdens de gehele zwangerschap zijn: Alsem, Citroenkruid, Salie, Stinkende Gouwe, Malrove, Rozemarijn, Wijnruit, Engelwortel, IJzerhard, Peterselie(wortel) en Lavas (in extreem hoge dosis). Deze kruiden zorgen voor een te sterke beweging in het onderlichaam.
Verder voorzichtig met: Vrouwenmantel, Duizendblad, Marjolein, Maagdenpalm, Moederkruid, Braam (blad), Eik, Guldenroede, Tormentil.