De boodschap voor jou vandaag

Breng je leven, je lichaam weer op stroom door de bitterzoete bloemen van het Moederkruid. Ze zijn lieflijk, niet? Jij bent lieflijk. Maar verbittert geraakt? Wat maakt jouw leven onaangenaam? Het eerste wat in je op komt. Op dit moment. In het nu. Heb je er invloed op? Kun je de situatie veranderen? Of kun je veranderen hoe jij ernaar kijkt. Hoe jij erin staat? Is je gedachte 100% waar? Kun je een andere invalshoek kiezen? Kijk vandaag eens of je dat lukt. Dat brengt je een stapje dichterbij jezelf. 

Moederkruid • Chrysanthemum parthenium

Voor wie is het?

Moederkruid is een goed middel bij hoofdpijn, zeker preventief. Migraine is een aandoening die je kunt krijgen als je telkens weer teveel van jezelf vraagt. Telkens je eigen grenzen negeren uit angst voor afwijzing, gebrek aan waardering, zorgt voor stress en verkramping. Moederkruid helpt je om jezelf meer te waarderen, lief te hebben en om je grenzen beter te voelen zodat je ze kunt gaan aangeven.

 

Toepassingen

- Het bevordert en reguleert de menstruatie. Pijnstillend bij kramp. Na een miskraam. 

- Het verbetert de doorbloeding en ontkampt bij hoofdpijn en migraine.

- Pijnstillend en ontstekingsremmend

 

Gebruik

- thee

- tinctuur

- vers in salades (blad)

 

Zwangerschap

Niet gebruiken tijdens de zwangerschap en tijdens de periode van borstvoeding. Lees ook onderstaande informatie over kruiden tijdens de zwangerschap. Indien je geen borstvoeding kun je het na de bevalling innemen en kan het je helpen om de baarmoeder te herstellen. Ook daarom na een miskraam te gebruiken.Over het gebruik van kruiden

Soms is het voldoende om je in liefde en met aandacht te verbinden met de boom of het kruid. Hoewel veel mensen het prettig vinden om dat te doen door ze als thee of tinctuur in te nemen. Kruiden (preparaten) worden over het algemeen goed verdragen. Het is wel van belang te weten wat je inneemt, wanneer en hoe je het inneemt en hoeveel ervan.  Combinaties van kruiden met elkaar of met medicijnen kunnen risico's met zich meebrengen. Voor vragen of twijfels kun je contact opnemen met mij of met je arts of verloskundige. Tijdens een consult kan ik heel gericht kruiden voorschrijven die voor jou goed zijn op dat moment. Bovenstaande informatie beschrijft de algemene werking van dit kruid.  

 

Zwangerschap
Het culinair gebruik van kruiden tijdens de zwangerschap is indien met mate (niet teveel, te vaak), geen risico. Als thee kun je het ook drinken als het niet medicinaal bedoeld is. Dus drink niet meerdere koppen ervan per dag of elke dag op een vast moment. Kruidentincturen zijn altijd medicinaal bedoeld en deze neem je in als kuur. En alleen bij specifieke klachten en altijd tijdelijk en onder begeleiding. Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap wordt het medicinaal gebruik van kruiden (en andere medicijnen) over het algemeen afgeraden. Er zijn wel wat uitzonderingen, maar voorzichtigheid is geboden en raadpleeg daarom altijd een arts of deskundige. Als je een miskraam hebt meegemaakt, dan is het zeker aan te raden om eerst advies in te winnen alvorens kruiden of andere medicijnen in te nemen. 

 

Kruiden die je in ieder geval NIET mag innemen tijdens de gehele zwangerschap zijn: Alsem, Citroenkruid, Salie, Stinkende Gouwe, Malrove, Rozemarijn, Wijnruit, Engelwortel, IJzerhard, Peterselie(wortel) en Lavas (in extreem hoge dosis). Deze kruiden zorgen voor een te sterke beweging in het onderlichaam.
Verder voorzichtig met: Vrouwenmantel, Duizendblad, Marjolein, Maagdenpalm, Moederkruid, Braam (blad), Eik, Guldenroede, Tormentil.