De boodschap voor jou vandaag

Breng je hart tot rust. Adem in en adem uit naar je hart en van je hart af. Voel hoe je hart zich vult met wit-roze licht. Maak je vandaag even niet zo druk. Vat niet alles persoonlijk op. Probeer het tenminste. Geef liefdevol je grenzen aan. Doe het uit zelfliefde, gewoon omdat je waardevol bent. Gewoon omdat je er mag zijn. Gewoon omdat je helemaal jij mag zijn. Vandaag, morgen...altijd. 

Meidoorn • Crataegus monogyna

Voor wie is het?

Misschien maak je je wat groot. Groter dan je je vanbinnen voelt. En dat past niet en dus moet je af en toe stoom afblazen. Je bent als een vulkaan die af en toe moet spuwen om de ergste druk eraf te halen. Het maakt je prikkelbaar, onrustig. Je hebt misschien een hoge bloeddruk of je ervaart veel stress. Meidoorn helpt je om wat soepeler om te gaan met de prikkels van buitenaf zodat je het wat gereguleerde kunt uiten. Het is dan ook een kruid dat regulerend werkt op je lichaam én geest. 

 

Toepassingen

- Verbeterd de doorstroming van het bloed en versterkt het hart.

- versterkt en kalmeert het zenuwstelsel bij irritatie, slapeloosheid.

 

Gebruik

- thee

- tinctuur

- verse besjes

 

Zwangerschap

Mag ingenomen worden tijdens de zwangerschap. Vraag het liefst wel altijd advies van een deskundige. Lees ook onderstaande informatie over kruiden tijdens de zwangerschap.Over het gebruik van kruiden

Soms is het voldoende om je in liefde en met aandacht te verbinden met de boom of het kruid. Hoewel veel mensen het prettig vinden om dat te doen door ze als thee of tinctuur in te nemen. Kruiden (preparaten) worden over het algemeen goed verdragen. Het is wel van belang te weten wat je inneemt, wanneer en hoe je het inneemt en hoeveel ervan.  Combinaties van kruiden met elkaar of met medicijnen kunnen risico's met zich meebrengen. Voor vragen of twijfels kun je contact opnemen met mij of met je arts of verloskundige. Tijdens een consult kan ik heel gericht kruiden voorschrijven die voor jou goed zijn op dat moment. Bovenstaande informatie beschrijft de algemene werking van dit kruid.  

 

Zwangerschap
Het culinair gebruik van kruiden tijdens de zwangerschap is indien met mate (niet teveel, te vaak), geen risico. Als thee kun je het ook drinken als het niet medicinaal bedoeld is. Dus drink niet meerdere koppen ervan per dag of elke dag op een vast moment. Kruidentincturen zijn altijd medicinaal bedoeld en deze neem je in als kuur. En alleen bij specifieke klachten en altijd tijdelijk en onder begeleiding. Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap wordt het medicinaal gebruik van kruiden (en andere medicijnen) over het algemeen afgeraden. Er zijn wel wat uitzonderingen, maar voorzichtigheid is geboden en raadpleeg daarom altijd een arts of deskundige. Als je een miskraam hebt meegemaakt, dan is het zeker aan te raden om eerst advies in te winnen alvorens kruiden of andere medicijnen in te nemen. 

 

Kruiden die je in ieder geval NIET mag innemen tijdens de gehele zwangerschap zijn: Alsem, Citroenkruid, Salie, Stinkende Gouwe, Malrove, Rozemarijn, Wijnruit, Engelwortel, IJzerhard, Peterselie(wortel) en Lavas (in extreem hoge dosis). Deze kruiden zorgen voor een te sterke beweging in het onderlichaam.
Verder voorzichtig met: Vrouwenmantel, Duizendblad, Marjolein, Maagdenpalm, Moederkruid, Braam (blad), Eik, Guldenroede, Tormentil.