De boodschap voor jou vandaag

Stel je vandaag voor dat je een kleine opening maakt boven je hoofd. Een klein gaatje waar het licht vanuit de kosmos binnen kan komen. Is het teveel, dan doe je zoveel je hebben kunt en herhaal je het morgen. Weet dat Helmkruid je kan ondersteunen om echt alleen het licht en de liefde binnen te laten. En verder niks. Vraag gerust om bescherming. Ask•Believe•Receive

Knopig Helmkruid • Scrophularia nodosa

Voor wie is het?

Je zit vast in je lichaam. Je wilt eruit maar angst voor het leven houdt je tegen. Dus verschuil je je liever. Ga je liever ongezien door het leven. Je herhaalt en herhaalt en zo komt er niets nieuws. Je zou eraan gewend kunnen raken. Je zit je tijd wel uit hier.

Helmkruid zet de helm af zodat het kosmische licht weer binnen kan stromen. Je leven mag weer in beweging komen. Jij mag weer in beweging komen.

 

Toepassingen

- Bloedstelpend en bloedvatversterkend

- Op de spijsvertering bloedsuiker verlagend

- Wondhelend en ontstekingsremmend op de huid

 

Gebruik

- tinctuur

- zalf

 

Zwangerschap

Mag tijdens de zwangerschap gebruikt worden. Een zalf van Knopig helmkruid kan helpen bij aambeien. Lees ook onderstaande informatie over kruiden tijdens de zwangerschap.Over het gebruik van kruiden

Soms is het voldoende om je in liefde en met aandacht te verbinden met de boom of het kruid. Hoewel veel mensen het prettig vinden om dat te doen door ze als thee of tinctuur in te nemen. Kruiden (preparaten) worden over het algemeen goed verdragen. Het is wel van belang te weten wat je inneemt, wanneer en hoe je het inneemt en hoeveel ervan.  Combinaties van kruiden met elkaar of met medicijnen kunnen risico's met zich meebrengen. Voor vragen of twijfels kun je contact opnemen met mij of met je arts of verloskundige. Tijdens een consult kan ik heel gericht kruiden voorschrijven die voor jou goed zijn op dat moment. Bovenstaande informatie beschrijft de algemene werking van dit kruid.  

 

Zwangerschap
Het culinair gebruik van kruiden tijdens de zwangerschap is indien met mate (niet teveel, te vaak), geen risico. Als thee kun je het ook drinken als het niet medicinaal bedoeld is. Dus drink niet meerdere koppen ervan per dag of elke dag op een vast moment. Kruidentincturen zijn altijd medicinaal bedoeld en deze neem je in als kuur. En alleen bij specifieke klachten en altijd tijdelijk en onder begeleiding. Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap wordt het medicinaal gebruik van kruiden (en andere medicijnen) over het algemeen afgeraden. Er zijn wel wat uitzonderingen, maar voorzichtigheid is geboden en raadpleeg daarom altijd een arts of deskundige. Als je een miskraam hebt meegemaakt, dan is het zeker aan te raden om eerst advies in te winnen alvorens kruiden of andere medicijnen in te nemen. 

 

Kruiden die je in ieder geval NIET mag innemen tijdens de gehele zwangerschap zijn: Alsem, Citroenkruid, Salie, Stinkende Gouwe, Malrove, Rozemarijn, Wijnruit, Engelwortel, IJzerhard, Peterselie(wortel) en Lavas (in extreem hoge dosis). Deze kruiden zorgen voor een te sterke beweging in het onderlichaam.
Verder voorzichtig met: Vrouwenmantel, Duizendblad, Marjolein, Maagdenpalm, Moederkruid, Braam (blad), Eik, Guldenroede, Tormentil.