De boodschap voor jou vandaag

Vandaag mag je ontvangen. Want je hebt zoveel gegeven. Kun je dat? Ontvangen. Neem wat van mijn liefde. Neem een beetje meer. Echt, ik heb genoeg voor iedereen en zeker ook voor jou. Neem de liefde van Moeder Aarde, vul jezelf er helemaal mee op. Neem de Liefde van het Universum. Er is genoeg. Genoeg voor iedereen. Meer dan genoeg voor jou. Geef even niks weg. Behalve dat wat niet van jou is, dat wat jou niet dient. Ontvang nu. Sluit je ogen en stel je voor dat je helemaal omringt wordt door Liefdesenergie. Het is zacht roze en je opent je voor deze roze energie. Je ademt het in. Je vult je hele lichaam, iedere cel, botten, bloedsomloop, organen, je hart. Alles. Yummy!

Kaasjeskruid • Malva sylvestris

Voor wie is het?

Als je teveel van jezelf weggeeft en je verwacht er iets voor terug (wat niet altijd gebeurd) dan loop je vroeg of laat leeg. Je bent op. Je verliest je soepelheid en raakt verhard. Kaasjeskruid leert je om te geven vanuit je hart. Als je vanuit je hart geeft dan krijg je vanuit het hart terug. Dat is onvoorwaardelijk geven en ontvangen. Dat is de stroom die je mag gaan voelen en ervaren. Kaasjeskruid verzacht en helpt je ontspannen. 

 

Toepassingen

- Verzachtend op de luchtwegen, voert slijm af, remt ontstekingen.

- Remt ontstekingen en hersteld slijmvlies bij spijsvertering, licht laxerend

- Ontstekingen van de huid

- Mild diuretica bij reuma en nierbekkenontsteking

Remt ontstekingen en hersteld slijmvlies van eierstokken, baarmoeder. 

 

Gebruik

- thee

- tinctuur

- olie / zalf

- vers als snoepje

 

Zwangerschap

Kaasjeskruid mag tijdens de zwangerschap gebruikt worden. Vraag het liefst wel altijd advies van een deskundige.

Voor de zwangerschap bij baarmoederontsteking.

Tijdens de bevalling te gebruiken als de weeën niet doorzetten. 

Na de bevalling helpt het bij het loslaten van de placenta en de baarmoeder (slijmvlies) te herstellen.

Lees ook onderstaande informatie over kruiden tijdens de zwangerschap.Over het gebruik van kruiden

Soms is het voldoende om je in liefde en met aandacht te verbinden met de boom of het kruid. Hoewel veel mensen het prettig vinden om dat te doen door ze als thee of tinctuur in te nemen. Kruiden (preparaten) worden over het algemeen goed verdragen. Het is wel van belang te weten wat je inneemt, wanneer en hoe je het inneemt en hoeveel ervan.  Combinaties van kruiden met elkaar of met medicijnen kunnen risico's met zich meebrengen. Voor vragen of twijfels kun je contact opnemen met mij of met je arts of verloskundige. Tijdens een consult kan ik heel gericht kruiden voorschrijven die voor jou goed zijn op dat moment. Bovenstaande informatie beschrijft de algemene werking van dit kruid.  

 

Zwangerschap
Het culinair gebruik van kruiden tijdens de zwangerschap is indien met mate (niet teveel, te vaak), geen risico. Als thee kun je het ook drinken als het niet medicinaal bedoeld is. Dus drink niet meerdere koppen ervan per dag of elke dag op een vast moment. Kruidentincturen zijn altijd medicinaal bedoeld en deze neem je in als kuur. En alleen bij specifieke klachten en altijd tijdelijk en onder begeleiding. Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap wordt het medicinaal gebruik van kruiden (en andere medicijnen) over het algemeen afgeraden. Er zijn wel wat uitzonderingen, maar voorzichtigheid is geboden en raadpleeg daarom altijd een arts of deskundige. Als je een miskraam hebt meegemaakt, dan is het zeker aan te raden om eerst advies in te winnen alvorens kruiden of andere medicijnen in te nemen. 

 

Kruiden die je in ieder geval NIET mag innemen tijdens de gehele zwangerschap zijn: Alsem, Citroenkruid, Salie, Stinkende Gouwe, Malrove, Rozemarijn, Wijnruit, Engelwortel, IJzerhard, Peterselie(wortel) en Lavas (in extreem hoge dosis). Deze kruiden zorgen voor een te sterke beweging in het onderlichaam.
Verder voorzichtig met: Vrouwenmantel, Duizendblad, Marjolein, Maagdenpalm, Moederkruid, Braam (blad), Eik, Guldenroede, Tormentil.