De boodschap voor jou vandaag

Neem vandaag een eerste stap buiten jouw veilige ruimte. Het leven begint aan het einde van jouw comfort zone. Je hoeft er niet in te duiken, maar ervaar eens hoe het is om ergens gewoon ja tegen te zeggen. Ook al vind je dat super spannend. Hondsdraf geeft je de moed die je nodig hebt.   

Hondsdraf • Glechoma hederacea

Voor wie is het?

Kom uit de schaduw en toon aan de wereld wie je bent! Daar in de veiligheid durf je wel. Maar kun je daar ook worden wie je bedoeld bent te zijn? Blijf je daar niet hangen in alles wat je al kent? Verleg je grenzen en wees niet bang. Hondsdraf stimuleert je om je grenzen te verleggen. Steeds een stapje verder.

 

Toepassingen

- Stimuleert en ontzuurt de urinewegen

- Desinfecterend en reinigend op de luchtwegen

- Kalmeert en ontkracht  het zenuwstelsel

- Een goed kruid voor kinderen (o.a. bij terugkomende oorontsteking)

- bij chronische klachten

 

Gebruik

- thee

- tinctuur

- vers in salades

 

Zwangerschap

Kan tijdens de zwangerschap gebruikt worden. Lees ook onderstaande informatie over kruiden tijdens de zwangerschap.Over het gebruik van kruiden

Soms is het voldoende om je in liefde en met aandacht te verbinden met de boom of het kruid. Hoewel veel mensen het prettig vinden om dat te doen door ze als thee of tinctuur in te nemen. Kruiden (preparaten) worden over het algemeen goed verdragen. Het is wel van belang te weten wat je inneemt, wanneer en hoe je het inneemt en hoeveel ervan.  Combinaties van kruiden met elkaar of met medicijnen kunnen risico's met zich meebrengen. Voor vragen of twijfels kun je contact opnemen met mij of met je arts of verloskundige. Tijdens een consult kan ik heel gericht kruiden voorschrijven die voor jou goed zijn op dat moment. Bovenstaande informatie beschrijft de algemene werking van dit kruid.  

 

Zwangerschap
Het culinair gebruik van kruiden tijdens de zwangerschap is indien met mate (niet teveel, te vaak), geen risico. Als thee kun je het ook drinken als het niet medicinaal bedoeld is. Dus drink niet meerdere koppen ervan per dag of elke dag op een vast moment. Kruidentincturen zijn altijd medicinaal bedoeld en deze neem je in als kuur. En alleen bij specifieke klachten en altijd tijdelijk en onder begeleiding. Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap wordt het medicinaal gebruik van kruiden (en andere medicijnen) over het algemeen afgeraden. Er zijn wel wat uitzonderingen, maar voorzichtigheid is geboden en raadpleeg daarom altijd een arts of deskundige. Als je een miskraam hebt meegemaakt, dan is het zeker aan te raden om eerst advies in te winnen alvorens kruiden of andere medicijnen in te nemen. 

 

Kruiden die je in ieder geval NIET mag innemen tijdens de gehele zwangerschap zijn: Alsem, Citroenkruid, Salie, Stinkende Gouwe, Malrove, Rozemarijn, Wijnruit, Engelwortel, IJzerhard, Peterselie(wortel) en Lavas (in extreem hoge dosis). Deze kruiden zorgen voor een te sterke beweging in het onderlichaam.
Verder voorzichtig met: Vrouwenmantel, Duizendblad, Marjolein, Maagdenpalm, Moederkruid, Braam (blad), Eik, Guldenroede, Tormentil.