De boodschap voor jou vandaag

Sta even stil. En fier rechtop. Wervel op wervel, nek recht, kruin naar boven wijzend, kin iets naar binnen. Voeten stevig op de aarde, wortels tot diep in de aarde. Zeg: IK BEN HIER. En herhaal dat. IK BEN HIER. IK BEN HIER. Voel de kracht die vanbinnen komt. Laat je vandaag niks wijsmaken. 

Heermoes • Equisetum arvense

Voor wie is het?

En maar doorgaan...je put jezelf uit. Omwille van wat? Voor wie? Het leven trekt aan je. Je wilt niet. Je bent moe. Botten doen pijn, je hoest, je kijkt in de spiegel en zoekt jezelf. En je gaat weer door.

Heermoes maakt je sterker. Letterlijk doordat het botten, gewrichten, nagels en haren helpt versterken. Heermoes geeft je de kracht om vanuit een stevige basis stappen te zetten. Om voort te gaan vanuit jouw bron. 

 

Toepassingen

- Versterkend en aanvullend, versterkt alle organen

- Opbouwend en versterkend voor het bewegingsstelsel

- Stimulerend en versterkend op de urinewegen

- Hersteld de huid

- Kalmeert het zenuwstelsel

 

Gebruik

- thee

- tinctuur

- zalf

 

Zwangerschap
Een opbouwend kruid voor, tijdens en na de zwangerschap. Lees ook onderstaande informatie over kruiden tijdens de zwangerschap.

 Over het gebruik van kruiden

Soms is het voldoende om je in liefde en met aandacht te verbinden met de boom of het kruid. Hoewel veel mensen het prettig vinden om dat te doen door ze als thee of tinctuur in te nemen. Kruiden (preparaten) worden over het algemeen goed verdragen. Het is wel van belang te weten wat je inneemt, wanneer en hoe je het inneemt en hoeveel ervan.  Combinaties van kruiden met elkaar of met medicijnen kunnen risico's met zich meebrengen. Voor vragen of twijfels kun je contact opnemen met mij of met je arts of verloskundige. Tijdens een consult kan ik heel gericht kruiden voorschrijven die voor jou goed zijn op dat moment. Bovenstaande informatie beschrijft de algemene werking van dit kruid.  

 

Zwangerschap
Het culinair gebruik van kruiden tijdens de zwangerschap is indien met mate (niet teveel, te vaak), geen risico. Als thee kun je het ook drinken als het niet medicinaal bedoeld is. Dus drink niet meerdere koppen ervan per dag of elke dag op een vast moment. Kruidentincturen zijn altijd medicinaal bedoeld en deze neem je in als kuur. En alleen bij specifieke klachten en altijd tijdelijk en onder begeleiding. Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap wordt het medicinaal gebruik van kruiden (en andere medicijnen) over het algemeen afgeraden. Er zijn wel wat uitzonderingen, maar voorzichtigheid is geboden en raadpleeg daarom altijd een arts of deskundige. Als je een miskraam hebt meegemaakt, dan is het zeker aan te raden om eerst advies in te winnen alvorens kruiden of andere medicijnen in te nemen. 

 

Kruiden die je in ieder geval NIET mag innemen tijdens de gehele zwangerschap zijn: Alsem, Citroenkruid, Salie, Stinkende Gouwe, Malrove, Rozemarijn, Wijnruit, Engelwortel, IJzerhard, Peterselie(wortel) en Lavas (in extreem hoge dosis). Deze kruiden zorgen voor een te sterke beweging in het onderlichaam.
Verder voorzichtig met: Vrouwenmantel, Duizendblad, Marjolein, Maagdenpalm, Moederkruid, Braam (blad), Eik, Guldenroede, Tormentil.