De boodschap voor jou vandaag

Neem vandaag een kijkje in je hart. Leg je linkerhand op je hart en je rechterhand daarop. Wees stil, heb aandacht voor jouw ritme. Voel het ademen, in en uit. Kun je beide bewegingen voelen? Het ontvangen en het geven. Hoeveel ontvang jij en hoeveel geef jij. Geef vandaag eens iets fijns aan jezelf. 

Hartgespan • Leonurus cardiaca

Voor wie is het?

Je bent wat principieel. Je houdt je eraan. En dat is soms wat tegen het gevoel in. Dat zorgt voor spanningen. Misschien heb je het ooit zo begrepen en wil je je daaraan vasthouden. Raak je anders de controle kwijt. Je raakt geprikkeld want het klopt niet met wie je werkelijk bent en met hoe je wilt dat anderen jou zien. 

Hartgespan geeft je jouw ruimte terug. Jouw levensritme. Jouw natuurlijke balans en evenwicht. Je kunt ontspannen en tot rust komen.

 

Toepassingen

- Kalmerend, ontkrampend en versterkend op het hart en de bloedvaten

- Kalmerend op het hormoonstelsel

- Verterkt en kalmeert het zenuwstelsel

 

Gebruik

- thee (erg bitter)

- tinctuur

 

Zwangerschap

Mag tijdens de zwangerschap gebruikt worden. Lees ook onderstaande informatie over kruiden tijdens de zwangerschap.Over het gebruik van kruiden

Soms is het voldoende om je in liefde en met aandacht te verbinden met de boom of het kruid. Hoewel veel mensen het prettig vinden om dat te doen door ze als thee of tinctuur in te nemen. Kruiden (preparaten) worden over het algemeen goed verdragen. Het is wel van belang te weten wat je inneemt, wanneer en hoe je het inneemt en hoeveel ervan.  Combinaties van kruiden met elkaar of met medicijnen kunnen risico's met zich meebrengen. Voor vragen of twijfels kun je contact opnemen met mij of met je arts of verloskundige. Tijdens een consult kan ik heel gericht kruiden voorschrijven die voor jou goed zijn op dat moment. Bovenstaande informatie beschrijft de algemene werking van dit kruid.  

 

Zwangerschap
Het culinair gebruik van kruiden tijdens de zwangerschap is indien met mate (niet teveel, te vaak), geen risico. Als thee kun je het ook drinken als het niet medicinaal bedoeld is. Dus drink niet meerdere koppen ervan per dag of elke dag op een vast moment. Kruidentincturen zijn altijd medicinaal bedoeld en deze neem je in als kuur. En alleen bij specifieke klachten en altijd tijdelijk en onder begeleiding. Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap wordt het medicinaal gebruik van kruiden (en andere medicijnen) over het algemeen afgeraden. Er zijn wel wat uitzonderingen, maar voorzichtigheid is geboden en raadpleeg daarom altijd een arts of deskundige. Als je een miskraam hebt meegemaakt, dan is het zeker aan te raden om eerst advies in te winnen alvorens kruiden of andere medicijnen in te nemen. 

 

Kruiden die je in ieder geval NIET mag innemen tijdens de gehele zwangerschap zijn: Alsem, Citroenkruid, Salie, Stinkende Gouwe, Malrove, Rozemarijn, Wijnruit, Engelwortel, IJzerhard, Peterselie(wortel) en Lavas (in extreem hoge dosis). Deze kruiden zorgen voor een te sterke beweging in het onderlichaam.
Verder voorzichtig met: Vrouwenmantel, Duizendblad, Marjolein, Maagdenpalm, Moederkruid, Braam (blad), Eik, Guldenroede, Tormentil.