De boodschap voor jou vandaag

Ga vandaag vol voor het leven. Of is er iets wat je nog tegenhoudt? Ga er naartoe met je aandacht en vraag de Goudsbloem om daar met haar goudgele energie naartoe te stromen om het te zuiveren en te helen. Durf jezelf te zijn.

Goudsbloem • Calendula officinalis

Voor wie is het?

Je wil zo graag. Je weet ook dat je het in je hebt. Niks zou je tegen kunnen houden. Of toch wel? Wat houd je tegen? Waar blokkeert het en wat heb je nodig om weer helemaal vol voor het leven te kunnen gaan? Is het een keurslijf? Een baan die niet jouw hart vervult? Een relatie? Dat is allemaal aan de buitenkant. Dat is de buitenwereld die je met je binnenwereld aantrekt. Verander je vanbinnen, dan zal het buiten je ook veranderen. 

Goudsbloem schijnt haar licht op de (pijn)plekken in jou die gezien mogen worden. Een schaduw wordt zichtbaar bij licht. Dat voelt eerste onwennig en oncomfortabel. Maar kijk je het aan dan kan het zich niet meer verschuilen en dan heb je er grip op. Dan kun je het transformeren. 

 

Toepassingen

- Zuiverend op het bloed

- Stimuleert de spijsvertering

- Zuiverend en helend voor de huid

 

Gebruik

- thee 

- tinctuur

- zalf

- olie

- vers in salades

 

Zwangerschap

Na de bevalling is het zowel in- als uitwendig wondhelend.

Lees ook onderstaande informatie over kruiden tijdens de zwangerschap.

 

Wil je je lichaam van binnenuit helen en zuiveren? Klik dan op onderstaande link voor de gratis Goudsbloemmeditatie van Kruidenkind via Soundcloud.Over het gebruik van kruiden

Soms is het voldoende om je in liefde en met aandacht te verbinden met de boom of het kruid. Hoewel veel mensen het prettig vinden om dat te doen door ze als thee of tinctuur in te nemen. Kruiden (preparaten) worden over het algemeen goed verdragen. Het is wel van belang te weten wat je inneemt, wanneer en hoe je het inneemt en hoeveel ervan.  Combinaties van kruiden met elkaar of met medicijnen kunnen risico's met zich meebrengen. Voor vragen of twijfels kun je contact opnemen met mij of met je arts of verloskundige. Tijdens een consult kan ik heel gericht kruiden voorschrijven die voor jou goed zijn op dat moment. Bovenstaande informatie beschrijft de algemene werking van dit kruid.  

 

Zwangerschap
Het culinair gebruik van kruiden tijdens de zwangerschap is indien met mate (niet teveel, te vaak), geen risico. Als thee kun je het ook drinken als het niet medicinaal bedoeld is. Dus drink niet meerdere koppen ervan per dag of elke dag op een vast moment. Kruidentincturen zijn altijd medicinaal bedoeld en deze neem je in als kuur. En alleen bij specifieke klachten en altijd tijdelijk en onder begeleiding. Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap wordt het medicinaal gebruik van kruiden (en andere medicijnen) over het algemeen afgeraden. Er zijn wel wat uitzonderingen, maar voorzichtigheid is geboden en raadpleeg daarom altijd een arts of deskundige. Als je een miskraam hebt meegemaakt, dan is het zeker aan te raden om eerst advies in te winnen alvorens kruiden of andere medicijnen in te nemen. 

 

Kruiden die je in ieder geval NIET mag innemen tijdens de gehele zwangerschap zijn: Alsem, Citroenkruid, Salie, Stinkende Gouwe, Malrove, Rozemarijn, Wijnruit, Engelwortel, IJzerhard, Peterselie(wortel) en Lavas (in extreem hoge dosis). Deze kruiden zorgen voor een te sterke beweging in het onderlichaam.
Verder voorzichtig met: Vrouwenmantel, Duizendblad, Marjolein, Maagdenpalm, Moederkruid, Braam (blad), Eik, Guldenroede, Tormentil.