De boodschap voor jou vandaag

Ontspan. Wees even stil. Ook vanbinnen. Sluit je ogen en zie de zachte witte bloemen van de Dovenetel voor je. Hoor hun zachte ademen. Zo stil kan het zijn. Zo vredig. Wees vandaag zo'n bloempje. Ga er telkens weer naar terug als het hoofd wil praten. Als je mond iets wil zeggen wat vandaag niet gezegd hoeft te worden.

Witte Dovenetel • Lamium album

Voor wie is het?

Vanbinnen voel je je strak. Vast in een regime dat door jezelf bepaald is. Een hardheid uit frustratie. Uit boosheid. Woede en jaloezie misschien. Je doet je voor als een brandnetel, sterk en prikkeling. En niet iedereen ziet wie je werkelijk bent. Want je bent zacht en je ademt verdriet omdat je niet hebt wat je zo graag zou willen. Waarom jij niet? Je gunt het de wereld! Maar jezelf ook. Je laat het achterste van je tong niet zien en dat geeft spanning.

 

Dovenetel maakt zacht en brengt harmonie. Het helpt je accepteren. 

 

Toepassingen

- Ontkrampend en reinigend op de vrouwelijke organen

- Zuiverend en verrijkend op het bloed

- Wondgenezing op de huid en bij droog eczeem

 

Gebruik

- thee

- tinctuur

- vers in salades

 

Zwangerschap

Bij onvruchtbaarheid door spanningen en stress en door jaloezie. Ook bij mannen. Lees ook onderstaande informatie over kruiden tijdens de zwangerschap.Over het gebruik van kruiden

Soms is het voldoende om je in liefde en met aandacht te verbinden met de boom of het kruid. Hoewel veel mensen het prettig vinden om dat te doen door ze als thee of tinctuur in te nemen. Kruiden (preparaten) worden over het algemeen goed verdragen. Het is wel van belang te weten wat je inneemt, wanneer en hoe je het inneemt en hoeveel ervan.  Combinaties van kruiden met elkaar of met medicijnen kunnen risico's met zich meebrengen. Voor vragen of twijfels kun je contact opnemen met mij of met je arts of verloskundige. Tijdens een consult kan ik heel gericht kruiden voorschrijven die voor jou goed zijn op dat moment. Bovenstaande informatie beschrijft de algemene werking van dit kruid.  

 

Zwangerschap
Het culinair gebruik van kruiden tijdens de zwangerschap is indien met mate (niet teveel, te vaak), geen risico. Als thee kun je het ook drinken als het niet medicinaal bedoeld is. Dus drink niet meerdere koppen ervan per dag of elke dag op een vast moment. Kruidentincturen zijn altijd medicinaal bedoeld en deze neem je in als kuur. En alleen bij specifieke klachten en altijd tijdelijk en onder begeleiding. Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap wordt het medicinaal gebruik van kruiden (en andere medicijnen) over het algemeen afgeraden. Er zijn wel wat uitzonderingen, maar voorzichtigheid is geboden en raadpleeg daarom altijd een arts of deskundige. Als je een miskraam hebt meegemaakt, dan is het zeker aan te raden om eerst advies in te winnen alvorens kruiden of andere medicijnen in te nemen. 

 

Kruiden die je in ieder geval NIET mag innemen tijdens de gehele zwangerschap zijn: Alsem, Citroenkruid, Salie, Stinkende Gouwe, Malrove, Rozemarijn, Wijnruit, Engelwortel, IJzerhard, Peterselie(wortel) en Lavas (in extreem hoge dosis). Deze kruiden zorgen voor een te sterke beweging in het onderlichaam.
Verder voorzichtig met: Vrouwenmantel, Duizendblad, Marjolein, Maagdenpalm, Moederkruid, Braam (blad), Eik, Guldenroede, Tormentil.