De boodschap voor jou vandaag

Vandaag komen hemel en aarde samen in jou. Hoofd en hart vinden elkaar hier en nu. Kijk eens of je je daar bewust van kunt zijn gedurende de dag. Braam beschermd je zodat je je talenten kunt gaan uitdragen. Ga het doen.

Braam • Rubus fruticosus

Voor wie is het?

Het leven op aarde is slechts een deel van jouw werkelijkheid. Er is meer. Dat voel je omdat je dat diep vanbinnen weet. Deze wetenschap maakt dat je je ook kwetsbaar kunt voelen. Je raakt snel geïrriteerd, je laat diegene die jouw denk en voelwereld niet delen niet toe. Je zet je stekels uit. Je laat ze niet proeven van jouw zoete vruchten. 

 

Braam prikkelt je om in actie te komen en om je sterke en immens krachtige kant te laten zien aan de wereld. Braam heeft een enorme groeikracht en stekels en donkerblauwe vruchten. Maar ook zoete roze bloemetjes en een heerlijke zoete smaak en geur. Die kant mag ook aan de wereld getoond worden.

 

Toepassingen

- Bij verlaagde weerstand

- De spijsvertering

- Het bloed

- De vrouwelijke organen

- De urinewegen

 

Gebruik

- thee

- tinctuur

- verse blaadjes (om op te kauwen of op de huid te leggen)

- de verse braambessen

 

Zwangerschap

Tijdens de zwangerschap: niet medicinaal gebruiken.
In een theemengsel kan het blad het wel gedronken worden. 

Bij de bevalling: Het helpt bij niet doorzettende weeën. 

Na de bevalling: bloedstelpend.

Lees ook onderstaande informatie over kruiden tijdens de zwangerschap.Over het gebruik van kruiden

Soms is het voldoende om je in liefde en met aandacht te verbinden met de boom of het kruid. Hoewel veel mensen het prettig vinden om dat te doen door ze als thee of tinctuur in te nemen. Kruiden (preparaten) worden over het algemeen goed verdragen. Het is wel van belang te weten wat je inneemt, wanneer en hoe je het inneemt en hoeveel ervan.  Combinaties van kruiden met elkaar of met medicijnen kunnen risico's met zich meebrengen. Voor vragen of twijfels kun je contact opnemen met mij of met je arts of verloskundige. Tijdens een consult kan ik heel gericht kruiden voorschrijven die voor jou goed zijn op dat moment. Bovenstaande informatie beschrijft de algemene werking van dit kruid.  

 

Zwangerschap
Het culinair gebruik van kruiden tijdens de zwangerschap is indien met mate (niet teveel, te vaak), geen risico. Als thee kun je het ook drinken als het niet medicinaal bedoeld is. Dus drink niet meerdere koppen ervan per dag of elke dag op een vast moment. Kruidentincturen zijn altijd medicinaal bedoeld en deze neem je in als kuur. En alleen bij specifieke klachten en altijd tijdelijk en onder begeleiding. Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap wordt het medicinaal gebruik van kruiden (en andere medicijnen) over het algemeen afgeraden. Er zijn wel wat uitzonderingen, maar voorzichtigheid is geboden en raadpleeg daarom altijd een arts of deskundige. Als je een miskraam hebt meegemaakt, dan is het zeker aan te raden om eerst advies in te winnen alvorens kruiden of andere medicijnen in te nemen. 

 

Kruiden die je in ieder geval NIET mag innemen tijdens de gehele zwangerschap zijn: Alsem, Citroenkruid, Salie, Stinkende Gouwe, Malrove, Rozemarijn, Wijnruit, Engelwortel, IJzerhard, Peterselie(wortel) en Lavas (in extreem hoge dosis). Deze kruiden zorgen voor een te sterke beweging in het onderlichaam.
Verder voorzichtig met: Vrouwenmantel, Duizendblad, Marjolein, Maagdenpalm, Moederkruid, Braam (blad), Eik, Guldenroede, Tormentil.