De boodschap voor jou vandaag

Zeg je vandaag overal maar 'ja' op of is er ook een duidelijke nee? Voel eens. Kun je erbij komen? Weet wat goed voor jou is en handel daar vandaag naar.

En laat wat niet voor jou bedoeld is daar waar het is. Vat het vooral niet al te persoonlijk op.

Agrimonie • Agrimonia eupatoria

Voor wie is het?

Je zou wat eerder nee mogen zeggen. Al is het maar om wat tijd en ruimte voor jezelf te creëren. Om de dag los te kunnen laten en het leven te verwerken. Om de spanningen die je in jezelf hebt opgeslagen, los te kunnen laten. Je bent soms wat trots en je doet je sterker voor dan je bent. Dat hoeft niet. Neem gewoon eens wat meer tijd voor jezelf. 

 

Toepassingen

- Opbouwend en genezend voor het hele lichaam

- Stimuleert de spijsvertering

- De huid bij zweren, cysten, droog eczeem e.a.

- De luchtwegen bij chronische KNO-klachten

- Versterkend op de vrouwelijke organen

- Een typisch kruid voor kinderen

 

Gebruik

- thee

- tinctuur

- Bachbloesem Agrimony

 

Zwangerschap

Voor en tijdens en na de zwangerschap goed als ondersteunend kruid. Lees ook onderstaande informatie over kruiden tijdens de zwangerschap.Over het gebruik van kruiden

Soms is het voldoende om je in liefde en met aandacht te verbinden met de boom of het kruid. Hoewel veel mensen het prettig vinden om dat te doen door ze als thee of tinctuur in te nemen. Kruiden (preparaten) worden over het algemeen goed verdragen. Het is wel van belang te weten wat je inneemt, wanneer en hoe je het inneemt en hoeveel ervan.  Combinaties van kruiden met elkaar of met medicijnen kunnen risico's met zich meebrengen. Voor vragen of twijfels kun je contact opnemen met mij of met je arts of verloskundige. Tijdens een consult kan ik heel gericht kruiden voorschrijven die voor jou goed zijn op dat moment. Bovenstaande informatie beschrijft de algemene werking van dit kruid.  

 

Zwangerschap
Het culinair gebruik van kruiden tijdens de zwangerschap is indien met mate (niet teveel, te vaak), geen risico. Als thee kun je het ook drinken als het niet medicinaal bedoeld is. Dus drink niet meerdere koppen ervan per dag of elke dag op een vast moment. Kruidentincturen zijn altijd medicinaal bedoeld en deze neem je in als kuur. En alleen bij specifieke klachten en altijd tijdelijk en onder begeleiding. Tijdens het eerste trimester van de zwangerschap wordt het medicinaal gebruik van kruiden (en andere medicijnen) over het algemeen afgeraden. Er zijn wel wat uitzonderingen, maar voorzichtigheid is geboden en raadpleeg daarom altijd een arts of deskundige. Als je een miskraam hebt meegemaakt, dan is het zeker aan te raden om eerst advies in te winnen alvorens kruiden of andere medicijnen in te nemen. 

 

Kruiden die je in ieder geval NIET mag innemen tijdens de gehele zwangerschap zijn: Alsem, Citroenkruid, Salie, Stinkende Gouwe, Malrove, Rozemarijn, Wijnruit, Engelwortel, IJzerhard, Peterselie(wortel) en Lavas (in extreem hoge dosis). Deze kruiden zorgen voor een te sterke beweging in het onderlichaam.
Verder voorzichtig met: Vrouwenmantel, Duizendblad, Marjolein, Maagdenpalm, Moederkruid, Braam (blad), Eik, Guldenroede, Tormentil.