Is het een grap?

Nee, ze communiceren niet zozeer met humor.

Alles wat de natuur 'doet' is met een reden.

Eigenlijk heel serieus. Maar we mogen er wel om lachen hoor want het gaat onze verbeelding vaak voorbij.

En dat is best grappig.

 

Waarom dan vraag ik me af? Het antwoord: "Daar zijn oneindig veel redenen voor". Waarvan wij er slechts een paar zouden kunnen snappen.

 

Het viel me jaren geleden, in onze vorige tuin, al op. En nu in onze nieuwe tuin die dit jaar voor het eerst mag stralen in ons bijzijn (het was hiervoor bouwgrond en daarvoor weiland), zie ik het weer. Ik ben er weer. Ik voel het als ik hier rondloop en alles bekijk. De natuur brengt me tot de diepere betekenis van het leven. Dat wil ze me ook zeggen hiermee. 

 

Maar het brengt me ook in de war. Dat is ook één van de redenen wordt me verteld. Want, hier gaat het dus om:

 

 

Welk plantje is nou het plantje dat ik gezaaid heb en welke nou niet?

Naast de zaailingen die ik vorige week in de grond heb gezet groeien plantjes met vrijwel dezelfde blaadjes.

Potverdikkeme... 

 

 

Is het gewoon heel slim van de natuur? Want hierdoor laat ik alles maar even staan waardoor ze meer kans hebben om te blijven leven. Dat is ook één van de redenen zegt ze me. En de bodem had wellicht de stoffen nodig die dit plantje afgeeft. Zoals ze al zei: heel veel redenen...

 

Ik laat ze staan want ik weet het gewoon niet zeker. En dan een paar dagen later zie ik verschil. En nog iets later zie ik dat het niet-geplante plantje bloemetjes krijgt die er echt anders uitzien dan de plantjes die ik gezaaid had. 

Maar dan is mijn hart al 'verloren' want ik heb me ondertussen al in liefde verbonden... Ze kennen mijn 'zwakte'. Ze mag blijven staan. 

 

De natuur wil zich slechts continue ontwikkelen. Net als wij mensen van nature. Als we het goed doen tenminste. Want als je alleen fysiek en mentaal (een klein beetje) ontwikkeld, maar geestelijk en spiritueel blijft hangen, kom je eigenlijk geen steek verder. Dan is het vlammetje vroeg gedoofd.

 

Ze vindt constant de balans. Dat zouden wij ook moeten doen. Werk, rust, plezier, serieus doen, onszelf ontwikkelen, weer wat rust voor integratie, leven met de seizoenen, onze verantwoordelijkheid nemen....etcetera...

 

Ik loop maar weer eens een rondje door de natuur. 

Om te leren.

 

💚 cindy