Mag je jezelf zijn van jezelf?

Deze tijd is bijzonder. Zelf zie ik het als de kans waar we als mensheid op zaten te wachten. En het moge duidelijk zijn: ik hou van de transformatie bij mezelf, anderen en het collectief. Ik leef voor het leven en het leven is beweging, het pad van verlichting en vrede in jezelf ten dienste het collectief en Moeder Aarde.

 

Maar voor sommigen is dit een angstige en onzekere tijd. En dat is van alle tijden. Het leven komt nu wel tot culminatie, er gebeurd meer dan we tot nu toe hebben meegemaakt in ons leven. Daarom hoop ik je wat gerust te kunnen stellen door mijn visie. Dit is waarom ik het als een kans zie.

 

Door het donker naar het licht

Er komt veel aan het licht wat voor de massa verborgen leek. De echte fysieke, mentale en emotionele pijn, het diepe verdriet, de onmacht, de roep om gezien te worden, om volwaardig mee te mogen doen in deze wereld, leugens, bedrog, etc. Er worden diepe lagen geraakt. We hadden al heel wat lagen voorbij zien komen, maar het kon dieper. Dat zie je nu. En wie weet hoeveel lagen we nog gaan ontdekken.

 

Daaronder vinden we ons licht en als er één lampje aan gaat, dan volgen er meer. Wat eerst een waakvlammetje was, wordt nu een groot vuur! En je kunt er bang voor zijn...of eromheen dansen zodat het aan blijft. We worden wakker. Massaal. Het virus bracht eerst saamhorigheid, iedereen zat plots in hetzelfde schuitje. En nu pakt het leven door...wij zijn samen één. Geen verschillen, maar één kloppend hart, één gezamenlijk lied: UNI-VERSE. En wie vals zingt moet eerst leren zingen of haar/zijn instrument leren bespelen. That's it heel simpel gezegd.

 

Daarom is het zo ontzettend belangrijk voor jezelf én het collectief dat iedereen de lichtknop in zichzelf gaat vinden. Dat je IN-TUNE komt met jezelf en je omgeving. Maar...hoe meer licht...hoe meer er zichtbaar wordt. Dat is wat je nu ziet gebeuren. De spots gaan aan... niemand kan nog in de schaduw blijven. Alles komt aan het licht. Ook in jou (en mij).

 

De thema's die ik o.a. zie openbreken zijn:

EIGENWAARDE, WAARHEID, VERTROUWEN EN EIGEN VERANTWOORDELIJKHEID.

 

Wat we in het collectief zien gebeuren en dat wat jou hierin persoonlijk raakt, vindt ook vanbinnen in jou plaats. Daar zitten jouw eigen donkere stukken die ook aan het licht willen komen. Die mee resoneren (of niet) op het collectief. En daar waar je je wegdraait voor wat er aan het openbreken is, roept het leven je erbij. 

 

Jouw Eigen Waarde

Wie bepaald eigenlijk wie het meeste waard is? En wat jij waard bent. Dat ben je toch zelf! Jij bent jouw eigen licht! Jij bent hier om jouw leven te leven. Maar we zijn beïnvloed door de eeuwen heen, er zijn beelden gevormd, gedachten binnen gekropen over wie wij zijn t.o.v. elkaar. We zijn daarbij vergeten dat we 'beings of light' zijn. Wat onze werkelijke waarde is.

 

Mag je jezelf zijn van jezelf?

Of ben je gaan geloven in wat de wereld ons heeft willen doen geloven?

 

Wat is waarheid?

Waar zijn we in gaan geloven? Er is zo ontzettend veel wat nu gaat wiebelen en wankelen omdat we als mensheid zó ontzettend ver van onze eigen waarheid af zijn gaan staan... En omdat we altijd verbonden zijn met elkaar. Dat waren we al, maar doordat we via internet en reizen in contact staan met de hele wereld, zijn we ook meer bewust van wat er in de hele wereld afspeelt.

 

Ieder mens heeft een eigen waarheid. Er is niet één medicijn of één kruid dat werkt voor iedereen. Dan zou de natuur ook maarzo een stuk minder kleurrijk zijn. Of misschien ook niet, want dat is ook maar een gedachte.

 

Oh en...dit hier allemaal...is mijn waarheid.

Je hoeft er niets van aan te nemen. Maar misschien resoneert er toevallig iets waardoor er iets 'aan' gaat in jou. Dan is mijn doel bereikt.

 

Hallo jij.

Jouw zuivere waarheid is gekleurd door je opvoeding en gedachtepatronen die jouw persoonlijkheid hebben gevormd. Waarheid over jezelf, je familie en naasten, over je dorp, je geloof, de wereld. Maar is dat allemaal wel waar? Zijn jouw gedachten waar? Weet je het zeker? Kun je daar op vertrouwen? Hoor je je hart spreken? Of zijn het je gedachten?

 

Het hart kent de waarheid, jouw waarheid, maar het kan re-te-spannend zijn om daar voor te gaan staan. Grote waarheden, kleine waarheden. Maar één ding lijkt duidelijk in deze tijd: jouw waarheid wordt aangesproken. Je ziel roept je om jouw plek in te nemen in deze roerige wereld. Van een afstandje toekijken lijkt veilig, maar brengt je nergens. Je hoeft ook zeker niet de barricade op te gaan als dat jouw plek niet is. Maar ga naar binnen. Vind jezelf. En omarm jezelf. Open jezelf voor jouw licht! Neem verantwoordelijkheid voor jouw deel in dit leven. Daarom schrijf ik nu dit stuk. Omdat ik met mijn waarheid die vanuit de zuivere intentie komt, liefde wil delen en wakker wil maken in de wereld, in de mensheid.

 

Be the light you wish to see in the world.

 

Heb je geen idee hoe je door die repeterende gedachten en gewoontes heen moet breken? Loop je vast in boosheid, verdriet, angsten, schuldgevoelens, noem maar op. Vraag om hulp. Vind iemand bij wie je je op je gemak voelt. het hoeft niet moeilijk te zijn.

 

Misschien ben ik dat.

In één sessie kan ik je al een heel eind op weg helpen. Je inzicht geven in waar je vast lijkt te lopen en het een stukje helen. Wil je verder gaan dan gaan we verder. Je kunt diepe wonden helen als jij dat wilt.

 

Maar jij kiest. De stap moet je altijd zelf zetten.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0