w o r k s h o p | voorjaarsreiniging door een helende reis

Stel je voor dat je door de natuur wandelt, dat je één bent met de flora en fauna om je heen…dat je even een vlinder kunt zijn, dat je kunt voelen hoe het is om vleugels te hebben…dat je door de helende kracht van de natuur wandelt…een kruid, een boom, een grassprietje door je heen te laten stromen… Ik vind dat heerlijk en ik kan altijd eindeloos opgaan in een meditatie die door een stem begeleid wordt. Veel beter dan wanneer ik het zelf ‘moet doen’. Het brengt me verder, dieper. Het brengt heling.

 

Je kunt niet níet creëren

Visualisatie is de kracht die je kunt inzetten om het leven te creëren waar je blij van wordt. Het is zo krachtig omdat je even heel bewust aanwezig bent. Want heel simpel gezegd: je kunt niet níet creëren…echt. Ieder moment van iedere dag, creëer je je eigen leven. Met zo'n 60.000 gedachten per dag gebeurd er heel veel onbewust. Je gaat door en door met leven zoals je het geleerd hebt. De stemmen van vroeger zijn de stemmetjes in je hoofd geworden. Je voelt dat en je weet het maar je lijkt er geen grip op te hebben. Tijdens een visualisatie-oefening stap je voor een moment uit de vaste gedachtenpatronen en kun je heel bewust met je aandacht naar je leven kijken en het opnieuw creëren. En dan maak je er natuurlijk wat moois van! 

 

Het is voor mij een hele fijne en bijzondere manier om je via je eigen lichaam bewust te maken van wat daar zoal leeft…of wat er nog helemaal niet tot leven is gekomen.... Voor mij werkt het heel fijn en ik zet het in mijn praktijk dan ook graag in. Ik werk vaak samen met de kruiden, een prachtige synergie. Er gebeuren hele mooie dingen in (en na) een sessie. 

 

Helende reis

Tijdens de workshop op 13 april neem ik je mee op zo'n reis, een geleide meditatie . We werken met het thema dat bij dit seizoen hoort: schoonmaken! We bekijken en besnuiven eerst enkele lentekruiden en hun werking, waardoor je ze al hebt leren kennen. Je hebt misschien een beeld bij het kruid dat jou iets wil zeggen, het kruid dat bij jou past. Misschien zijn het er meerdere. Je krijgt de ruimte om een intentie, een opdracht, neer te zetten voor jezelf. We nemen de intentie en de kruiden mee tijdens deze helende reis. Ik begeleid je door je eigen lichaam en we gaan opruimen wat daar niet langer nodig is. Je reist mee langs mijn stem door de natuur en deze gaat je helpen om van binnenuit op te ruimen, schoon te maken en geheeld te worden.

 

Je hoeft geen expert te zijn in mediteren of visualiseren. Juist doordat je hierin begeleid wordt, is het voor iedereen heel goed te doen. Mocht je een vraag hebben of twijfelen over je deelname, neem dan gerust contact met me op. Ook als je liever een één op één sessie wilt gaan doen en je daar vragen over hebt of wilt afspreken.

Voor wie Voor iedereen die meer wil weten over voorjaarskruiden en de holistische werking ervan.

Je hoeft geen ervaring te hebben met kruiden of meditatie.

Wanneer zaterdag 13 april 2019

Waar Het Yoga Huis, Louise de Colignystraat 11, 7001 GD Doetinchem

Tijd 13:00 – 16:00

Kosten €35,-

 

Aanmelden via onderstaande link 'reserveer je plek'