Workshop 22 juni - Focus op je Hart

Wat nou als je een kijkje kon nemen in je hart. Niet fysiek, maar met je aandacht. Wat zou je er dan aantreffen? Is het mooi, helder, gefocust, liefdevol? Ben je er trots op? Of ben je er al jaren niet geweest en heb je eigenlijk geen idee? Tijdens de workshop die ik op zaterdag 22 juni geef gaan we kijken in ons hart en we vragen de kruiden om mee te gaan en te helen wat geheeld mag worden. Zonder oordeel. Zonder dwang. Maar mét aandacht en liefde. 

 

Er is genoeg hardheid in de wereld en dat is één van de redenen waarom we ons hart zo goed zijn gaan beschermen. Dat zijn we al gaan doen toen de eerste kleuter op de kleuterschool je plots confronteerde met wat er niet goed zou zijn aan jou! Potjandikke…die zag je niet aankomen! En zo zijn er in menig leven heel wat van die ‘kleuters’ langsgefietst om je onderuit te halen. Maar dat laten we nu niet meer gebeuren toch! Toch?

 

In deze tijd van grote transitie wordt meer en meer van ons gevraagd om vanuit ons hart te gaan handelen. Om ons via ons hart uit te spreken. Om ons van onze authentieke kant te laten zien aan de wereld. Superspannend kan ik je vanuit eigen ervaring vertellen…waar is die steen om me achter te verschuilen! Het hoofd bemoeit zich er graag mee en herhaalt de angsten en twijfels die in je huizen maar al te graag. Alles om maar niet echt te gaan leven vanuit het hart. De ‘maatschappij’ doet daar nog een schepje bovenop: voelen is een zwakte, intuïtie is een ‘vrouwenkwaal’, je lichaam is een machine en denken is ‘king’. Als je dat vanuit je hoofd zo beredeneerd dan lijkt het bijna of het waarheid is. Gelukkig is er wel een kentering gaande. Mensen verlangen toch terug naar de bron. Naar hun eigen waarheid. Naar hun eigen natuur. En die vind je in jezelf. Nergens anders.  

 

We gaan ons hart luchten

Tijdens een visualisatie-oefening stap je voor een moment uit de vaste gedachtenpatronen en kun je heel bewust met je aandacht naar je hart en je leven kijken en het inrichten zoals je wilt. En dan maak je er natuurlijk wat moois van! Je zet de hartkamers open en laat er een frisse wind door waaien! Je werkt hierbij samen met de kruiden, waardoor er hele mooie dingen kunnen gebeuren in (en ook na) een sessie. 

 

Helende reis

Tijdens de workshop op 22 juni neem ik je mee op reis tijdens een geleide meditatie. We bekijken en besnuiven eerst enkele hartkruiden en verdiepen ons in hun heilzame werking. Je hebt misschien een beeld bij het kruid dat jou iets wil zeggen, het kruid dat bij jou past. Misschien zijn het er meerdere. Je krijgt de ruimte om een intentie, een opdracht, neer te zetten voor jezelf. 

Je hoeft geen expert te zijn in mediteren of visualiseren. Juist doordat je hierin begeleid wordt, is het voor iedereen heel goed te doen. Mocht je een vraag hebben of twijfelen over je deelname, neem dan gerust contact met me op. Ook als je liever een één op één sessie wilt doen en je daar vragen over hebt of wilt afspreken.

 

Voor wie Voor iedereen die meer wil weten over hartkruiden en de holistische werking ervan.

Je hoeft geen ervaring te hebben met kruiden of meditatie.

Wanneer zaterdag 22 juni 2019

Waar Het Yoga Huis, Louise de Colignystraat 11, 7001 GD Doetinchem

Tijd 13:00 – 16:00

Kosten €35,-

 

Aanmelden via onderstaande link 'reserveer je plek'