26. november 2019
De kruidentincturen die ik afgelopen seizoen maakte staan in de kast. Dat voelt fijn. We kunnen samen weer een hele tijd vooruit. De tuin is aan kant, voorbereid op de wintermaanden. Het blad dat op het versgezaaide gras valt hark ik de border in om daar als humus te dienen. Heerlijk om zo mee te bewegen met de natuurlijke ritmes. Maar het is dit najaar alsof ik mijn adem inhoud, alsof ik wacht op het vallen van de bladeren. De natuur houdt ook haar adem in. Met iedere zucht van Moeder Aarde...
23. oktober 2019
Het is iets wat je ergens vanbinnen voelt. Plomp gezegd het ‘rammelen’… Daar doe je niet zoveel aan. En dan is het er plots, die kinderwens.

01. oktober 2019
Het is tijd. Het was al veel eerder duidelijk dat het mijn roeping is. En het was al eerder mijn intentie om hiermee de nieuwe praktijk te starten op onze nieuwe plek in Zelhem. De naam Kruidenkind zegt het ook eigenlijk al en het resoneerde niet voor niets al jaren door mijn hoofd. Om eerlijk te zijn kon ik het niet eerder opbrengen om persoonlijke redenen die onverwacht het pad doorkruisten. De laatste tijd zijn de tekenen echter steeds helderder geworden. Het is tijd om mijn Hart te volgen...
03. september 2019
Ik kreeg een tweede kans, een nieuw leven was een optie. Ik kon opnieuw voor het leven kiezen. En met bewustere keuzes komen er meer en meer de dingen op je pad waar je werkelijk naar verlangt. Dat is wat het vergroten van je bewustzijn je brengt.

15. juli 2019
Wanneer de hommeltjes, vlinders en bijtjes hun werk hebben gedaan, wanneer de voorbijgangers hun neus eraan op hebben gehaald (en dan bedoel ik dat dat betekent dat ze ervan genoten hebben) en de wind de blaadjes hebben meegenomen…dan begint een intern proces. In een soort plantenonderbewustzijn (lees: voor ons niet zichtbaar) vormen de zaadjes zich in hun veilige moederschoot.
12. juni 2019
Wat nou als je een kijkje kon nemen in je hart. Niet fysiek, maar met je aandacht. Wat zou je er dan aantreffen? Is het mooi, helder, gefocust, liefdevol? Ben je er trots op? Of ben je er al jaren niet geweest en heb je eigenlijk geen idee? Tijdens de workshop die ik op zaterdag 22 juni geef gaan we kijken in ons hart en we vragen de kruiden om mee te gaan en te helen wat geheeld mag worden. Zonder oordeel. Zonder dwang. Maar mét aandacht en liefde.

08. mei 2019
Tijdens deze workshop kijken we naar kruiden die het hart kunnen openen en helen. Fysieke klachten die met het hart te maken hebben worden besproken. En je leert een aantal kruiden herkennen en we kijken naar de helende werking ervan. En we gaan nog een stap verder. Want ook op een diepere laag helpen deze kruiden je met het openen van je hart. In deel twee van de workshop nemen we de kruiden mee in een geleide meditatie.
05. mei 2019
Zalf is echt zo gemaakt. Je maakt deze zalf in het voorjaar om op zomerse dagen jeuk en prik van insectenbeten en brandnetels te verhelpen en schaaf en snijwondjes te helpen helen. Met kleine kinderen kun je het maar beter altijd bij je hebben. Ook puistjes, (eerstegraads) brandwondjes en andere huiduitslag kun je ermee insmeren.

15. april 2019
Dit is het moment van het jaar om de restanten in je lichaam, achtergebleven van de winter, af te voeren. En dat kan heel simpel met kruiden. En misschien groeien ze (of een deel ervan) gewoon in je eigen tuin. Uit welke kruiden kun je kiezen?
31. maart 2019
Als de zon even schijnt dan kleurt het veld achter ons huis warm geel. Een prachtig gezicht. En een aankondiging van het nieuwe voorjaar. Het begin van een nieuwe cyclus. Het staat vol met paardenbloemen en ze laten zich pas echt zien als de zon schijnt.

Meer weergeven

Schrijven is een passie van mij. Net als kruiden, de natuur, de cyclus van de dag, het jaar, een leven en vormgeven. Lees hier mijn blogs over mijn wandelingen in de natuur, mijn gesprekken met de natuur en met de kruiden. 

> naar blog

Contact

Als je vragen hebt stuur me dan gerust een e-mail of bel me op 06-42846091.

 

 

Social Media

Volg Kruidenkind ook op Instagram

Chat via Messenger

of deel mijn verhaal via: