17. maart 2020
Want als ik dan in die kruiden duik, voel ik me warm worden vanbinnen…wat een mooie boodschap weer…want wat wil het leven ons duidelijk maken? Wat is er onder al die ellende en onzekerheid aan het gebeuren? Ik zoek altijd naar die dieperliggende reden van alles in mijn leven. Omdat die er altijd is.
11. maart 2020
Dit is nou zo'n fantastisch kruid dat niet alleen het virus gaat doden, maar wat je cellen helpt om het te weren. Het maakt jouw cellen weerbaarder. Het maakt jou als mens ook weerbaarder.

14. januari 2020
En dan zegt men dat je het “moet loslaten”. Dat zei men mij zelfs heel vaak… alsof ik dat zelf niet wist. Maar hoe dan, wanneer dan? Iedere maand stond ik er weer voor: eisprong, in spanning afwachten, teleurstelling verwerken, loslaten, weer een eisprong….
28. december 2019
2019 voelt voor mij persoonlijk als het jaar van mijn (zoveelste) wedergeboorte. Ik liet iets belangrijks los, want voor het eerst in zo’n 11 jaar (!!) ben ik niet bezig geweest met zwanger worden. Wat zeg je me nou? Ja echt…ik verbaas mezelf als ik dit zo opschrijf.

26. november 2019
De kruidentincturen die ik afgelopen seizoen maakte staan in de kast. Dat voelt fijn. We kunnen samen weer een hele tijd vooruit. De tuin is aan kant, voorbereid op de wintermaanden. Het blad dat op het versgezaaide gras valt hark ik de border in om daar als humus te dienen. Heerlijk om zo mee te bewegen met de natuurlijke ritmes. Maar het is dit najaar alsof ik mijn adem inhoud, alsof ik wacht op het vallen van de bladeren. De natuur houdt ook haar adem in. Met iedere zucht van Moeder Aarde...
23. oktober 2019
Het is iets wat je ergens vanbinnen voelt. Plomp gezegd het ‘rammelen’… Daar doe je niet zoveel aan. En dan is het er plots, die kinderwens.

01. oktober 2019
Het is tijd. Het was al veel eerder duidelijk dat het mijn roeping is. En het was al eerder mijn intentie om hiermee de nieuwe praktijk te starten op onze nieuwe plek in Zelhem. De naam Kruidenkind zegt het ook eigenlijk al en het resoneerde niet voor niets al jaren door mijn hoofd. Om eerlijk te zijn kon ik het niet eerder opbrengen om persoonlijke redenen die onverwacht het pad doorkruisten. De laatste tijd zijn de tekenen echter steeds helderder geworden. Het is tijd om mijn Hart te volgen...
03. september 2019
Ik kreeg een tweede kans, een nieuw leven was een optie. Ik kon opnieuw voor het leven kiezen. En met bewustere keuzes komen er meer en meer de dingen op je pad waar je werkelijk naar verlangt. Dat is wat het vergroten van je bewustzijn je brengt.

15. juli 2019
Wanneer de hommeltjes, vlinders en bijtjes hun werk hebben gedaan, wanneer de voorbijgangers hun neus eraan op hebben gehaald (en dan bedoel ik dat dat betekent dat ze ervan genoten hebben) en de wind de blaadjes hebben meegenomen…dan begint een intern proces. In een soort plantenonderbewustzijn (lees: voor ons niet zichtbaar) vormen de zaadjes zich in hun veilige moederschoot.
12. juni 2019
Wat nou als je een kijkje kon nemen in je hart. Niet fysiek, maar met je aandacht. Wat zou je er dan aantreffen? Is het mooi, helder, gefocust, liefdevol? Ben je er trots op? Of ben je er al jaren niet geweest en heb je eigenlijk geen idee? Tijdens de workshop die ik op zaterdag 22 juni geef gaan we kijken in ons hart en we vragen de kruiden om mee te gaan en te helen wat geheeld mag worden. Zonder oordeel. Zonder dwang. Maar mét aandacht en liefde.

Meer weergeven